cest, za me osobne asi takhle:
zacal bych tim kladnym:
Sorcerers dungeon - krasne postaveny dung, cely dung si drzi urcite tema ale pritom neni nudny ze by se obsah mistnosti nejak zvlast opakoval, pasaz se zviratkama je skvele spestreni a spolu s Y pastma ukazou ve vyprave slabsi kousky ktere to maji problem projit. Zaverecny fight z bossem je spravny hardcore kde jde videt ze i bez pasti (doted nechapu presne system jak tam skacou mefiti, bohuzel obcas to bugne a maji instaspawn) se da udelat tezka misnost. Kazdy tam musi odvadet svou praci jinak se vykape a neni nikdo kdo by se tam nudil a nemel co delat. Delkou taky snesitelny kdyz neni krizovka a jde videt poklad na skorozacatku coz je taky prima nebojovat zbytecne. Osobne asi jeden z nejoblibenejsich dungu co se tyce rozvrzeni a naskriptovani.
Ratmans dungeon - navazujic na vyse tento dung je take pekny, je dost zvlastni svym rozvrzenim ale hezky nevsedni tim ze se nejlepe chodi v hafo prscich coz je prijemna zmena vsechny monstra pogovat a to ze se cely dung takhle usmazi kouzly. Samotny boj se spektralem je trochu opruz kdyz se vi jak na to tak temer bez rizika ale porad dost tezke aby u toho clovek neusnul. Vsudypritomne Ycka sou vyzva ale vzhledem k tomu ze jsou viditelne davaji hraci prostor trochu zahrat a neslapnout na ne ikdyz kazdemu se obcas povedlo na nejakem kapnout i tak. Asi bych se nebranil dalsim dungum ktery by se chodil prevazne jen v urcitem povolani (takhle uz mame jeste i blood s vampama) a hratkama s kostkama (treba vic "floor is lava" mistnosti nebo kombinace monster a zitek tak ze by monstra mohla na hrace skrs rohy, da se s nema vymyslet hodne veci imho). Neni na dlouho ale ani neni prilis kratky.
Citadela - ikdyz pokud dobre vim jde jen o predelany dung z wowka neni spatny az na hlucha mista. Pekne mi prijde na zacatku "tu muzes jit po chodniku" coz dava hraci moznost jak se pohybovat sice omezenou ale lepsi nez kdyz clovek musi stat na miste protoze nevi jestli z dalsiho kroku nevyskoci nejaka mega past. Nudnejsi misto mi prijde healeni draka (nezvedl se mu nedavno rate umirani?) a jeste vic nudnejsi misto zabijeni velkeho cerneho typka (sice zajimavy zpusob jak se to delava a jiste nekteri z vypravy oceni jit na chvili afk ale je to hrozna nuda). Tohle vse nahrazuje zaverecny fight s bossem ktery vsem clenum vypravy (az na maga ktery tam prevazne muze leda stat a blbe cumet) da prostor zahrat a nepodelat to. Cely dung neni ani na prilis dlouho, pekny kousek z kategorie tezsi stredni dungy. Kler si to tam uzije asi nejvic vzhledem k solovce apod.
CoM Rohael - Kdyz uz sme u dungeonu se zaverecnym bossem tento by chtel take zminit, zatimco cesta k bosovi je nuda (az na skok do mistnosti s krakenama ta je celkem fuj) kor zabijeni modrych sracu co se rozpadaji na mensi srace zaverecny fight je dost zabavna zalezitost. Cerna podlaha nuti lidi davat poradne pozor a pochybeni muze stat vypravu zivot. Kazdy clen vypravy ma svou roli kterou musi zastavat dobre, boj je intenzivni a zabavny az do konce (jedina poznamka asi bych pokud to jde prodlouzil timer na hlavu po pada z bosse ktera vypne podlahovani, vetsinou mezi hromadou mrtvol to stihne poklikat pouze cast vypravy). Kazdopadne koncept boje je nevsedni a pekna vyzva.
CoM Pavouk - Od "novych" zmen jsme ho ani jeste nedosli pritom jsme tomu davali celkem dost pokusu, co me hodne zamrzelo bylo zjisteni ze kokony do kterych to lidi haze se ani sipkovat nemaji a taktika kterou se to pry da dat spociva uplne v necem jinem. Koncept kde by si lidi museli navzajem pomahat z tech kokonu by se mi asi libil vice. Jestli byla "spesl" taktika pouzita po tom co ji poradilo nejmenovane vyprave nejake gm v hospode tak laskave poprosim o zastydeni se vsech zucastnenych.
Pride Rise - Misto kam zajit kdyz je volny vecer a clovek chce pohodu okorenenou par tezsimi misty. Spravne vybalancovane co se tyce delky/obtiznosti/nutne pozornosti, misto kde si clovek muze aspon zamagovat. Vhodny uvod do top dungu. Risi chodime radi a casto, na kazdou mistnost jina taktika, kdyz se to podela da se to obcas i zachranit ale pritom neradno podcenovat.
Pride Peklo - Stylem misty podobne jako rise ale prezentuje jine vyzvy, za zminku mozna stoji mistnost s random respy, obcas tam na vas cekaji 4 water elementalove ale jindy tam clovek dostane 3x flus a kousanec od water serpy ale jde tam videt uz po ceste tak se da pocitat s tim co tam je a prizpusobit se. Hodne se mi libi mistnost s LAWem s KVF polema ktere litaji po mistnosti, pekne provedene. Co se mi libi uz mene jsou pak dale pasti na archery se zelenym lukem dale, typek se na vas otoci a rozbije vas behem pul sekundy, kdyz ho zacne bit cela vyprava tak ho tak tak zabijou nez zmizi, kdyz vyskoci dva zaraz tak nemaji problem roztrilet behem chvile celou vypravu. Jediny dostupny counter mi prijde war mystik coz si nemyslim ze by mela byt jediny zpusob jak resit nejakou vec.
Dest 3 - aneb harvest hellbeastu. Tezsi skoky, kdyz vyskoci hellbeast kde nema tak vyprava casto de domu pres helproom. Az na skoky kde musi clovek zahrat je to celkem opruz, samy beast a spoustu monster s hodne hp. Gaty ktere porespuji celou mistnost taky smrdi pruserem pro nektere opozdilce. Misty pekny ale celkove zabavnejsi spise mene.
EP 1/2 - asi kapitola sama o sobe, samotny zpusob jakym se v techto dungach bojuje mi prijde zajimavy kdy je nejlepsi se drzet jako skupina ve formaci (trochu mi to pripomina rimske legie), ale vzhledem k poctu ruznych omezeni co tam clovek nemuze delat (asi by bylo jednodussi vypsat co tam clovek muze udelat) je to dost velky opruz. Nekolik vylehu zapriceneno jednopolickovym monstrem (kdy clovek kdyz boucha tak ho to obcas hodi o policko jinde a pritom bugove ve svem klientu se stale vidi na policku kde byl predtim, slo by to opravit systemovou hlaskou? Zeby se nad clovekem napsalo "tu je moc lidi za 3 sekundy tu vyskoci monstrum pokud se nekdo z tadyka nepohne"). Vytunene flusy delaji taky z kazde vypravy hop nebo trop, proste se to musi povest a spis nez na skill se musi clovek spolehnout na nahodu protoze pokud to nevyjde tak s tim nikdo nic uz neudela. Extremni opruz na skale prudosti. Jsou pomerne kratke ale coz je velke plus v tomto pripade.
Vestirna - Extreme deravy dung, prijde mi ze kdybych chtel tak z prvni nebo druhe mistnosti muzu preportit primo k pokladu, misty vidi i monstra z jinych mistnosti. Nektera monstra extreme silna jine slabsi ale ve vetsim mnozstvi, nekolik opruz pasazi misty ruzne vysirky, nic co by melo nejak pokladat vypravy ale spis to otravuje. Jeden z prvnich tezsich dungeonu na quest nesmrtelnych. Jinak aspon ta deravost by zaslouzila opravit.
Covetous - z low dungu se postupnymy upravami se stal trochu tezsi dung, hafec dlouhy misty lehka pruda jindy trochu nuda. Celkovy dojem ujde.
Heroic - Pekny dung ktery ani neni tak tezky ale to ze se tam nesmi umrit mu dava zabavny nadech protoze par prilezistosti kde si tam uslat je (kor kdyz se de bez prska). Za nutnost mensiho poctu citronu bych se primluvil pripadne zrychlit spawn par citrusum.
Fire - Ojedinily koncept, bohuzel lehce zchatraly protoze tam lide maji dlouho naharvene ekvipy a uz se z toho dungu stava tak nak automatika, mozna by nebylo spatne tama prohnat smrtku, smazat secky ekvipy a dat na konec peknou odmenu pro ty kdo budou schopni si to nejdriv obstarat. Starodavny zpusob pokladu kdy tam kazdy mel moznost otevrit jednu random truhlu z mnoha a tu si vybrat pro sebe se mi taky dost libil.
FoD - Dalsi nahotinsky dung, prijde mi skoda ze se tam nesmi artefakty a myth scim, jak dung pujde dost zavisi od ekvipu coz je predpokladam ucel ale i tak je vetsina dungu neskutecny opruz, zajimava cast kde se "trestaji" lidi s nizkyma zdma

Vysoce postaveny dung na stupnici opruzu ale to ma i v tak nak v nazvu a clovek tam nemusi resit moc ekvip coz je prima.
Pride Ocistec - Jsou jen 4 lidi a chtelo by to poradny dung? Idealni destinace. Pekne rozvrzeny po cele delce, kazdy z vypravy si tam zahraje, nenudi se a pritom to neni ani opruz. Pro 3 lidi mame timed, mozna by stalo za to udelat dung v podobnem stylu pro 5 nebo 6 nebo 7 lidi.
Ophidiany/Pois river 3 - Neni uplne dle meho gusta, vesmes na jedno brdo dojit na misto tam si to nachystat, lakat jedno monstrum po druhem, opakovat dokud neni konec dungu a pak jit dom. Stereotypni a zdlouhave lehce.
Desp - Pred zavrenim prava zkouska dospelosti pro maga ktery byl v kazdem patre testovan nescetnekrat ve vsech smerech, od pripravy az po improvizaci. Ostatni clenove vypravy se ale take musi snazit a cistit vsudyskakajici arachy, par neprijemnych mist kde to bylo prepastovano natolik ze se klerove/rang nechavali na miste a zbytek druziny sel neco resit coz pro cekajici bylo celkem nuda. Desp 1 se postupne pridavalo na obtiznosti az zkoncil tezsi nez samotna desp 2 a desp 3 ktere sic obtizne se dlouho nemenily a s postupem casu se po vypilovani taktik stal az na vyjimky snaz pruchozi. Desp 4 byl extrem kam si clovek mohl zajit na poradnou vyzvu pripominajic starodavne casy kdy se dungy chodily celou noc az do rana kde na konci krom pokladu se clovek mohl tesit z pocitu zadostiucineni. Zradny dungeon na spousta mistech (na konci obvzlaste kdy musi vyjit spravna kombinace jak stesti tak i skillu, v te mistnosti se nechalo uz hodne ekvipu). Znovuotevrena jednicka jednu mistnost zlehcila, dalsi mistnosti stizila ale skoro cely dung pridano velkeho opruzu. Mista kde byla nejaka myslenka na nakou taktiku zustala akorat se tam pridal nejaky opruz kde sice taktika zustala stejna ale do toho to trva dyl protoze se tam musi resit neco navic. Je jasne ze zmena je zivot ale tady by nebylo misty spatne kdyby se odebrala jinym smerem.
Shame - Hrozny opruz, dlouhatansky, mozna az presprilis monster co se tam zabiji (ikdyz da se to tam i probihat misty celkem pekne), co se mi tam libi tak sou vsudypritomne bodaky ktere sou polozene ale podobnym stylem (aneb na ts furt dokola: ja ti rikal at nelezes nahoru ke stenam :p) ktere vyskoli nepozorne pritom staci na ne neslapat. Ostruvky take maji tendenci poukazat na slabsi kousky ve vyprave.
FDD - Prijde mi ze snad od otevreni nezmeneny a to nejspise z duvodu ze je krasne vyvazeny a moc zmen nebylo zapotrebi, oblibene pasaze: pasti s bodakama, fire mistnost, velke patro pred koncem, mene oblibena cast je harveni slzicek, ve vice lidech nadlouho ale porad snesitelne jelikoz cast lidi uz muze jit dopredu zabijet baliky apod.
Fanatiky - vzhledem k tomu ze to tam chce (ikdyz neni myslim uplne zapotrebi) cloveka se 100 pois trochu omezujici ale proc ne. Mistnost s bilym bludistem je sice zajimava jak si v tom lide zvedaji podlahy apod ale v konecnem duledku lehce pruda protoze se to tam musi idelane chodit pomalu a opatrne coz pak zbytecne trva. Firemistnost dokaze obcas take zatopit.
Ank 1-3 - Ankum sem se sice nakou dobu nedostal na chut kor kvuli tomu jak daleko se kvuli nim musi bezet ale casem mi to prirostlo k srdci a kazde patro ma neco do sebe. Ve trojce kdyz se dela co ma jde to pomerne jednoduse ale zaroven se to da lehce podelat (napr neviditelne bludiste, LLLko, DMka apod). Zaverecny fight s bossem pri uziti nejnovejsich taktik neni uz prilis vyzva ale prijde mi ze po celem dungu jak je to neni ani zapotrebi. Solo cast pro pala se mi libi take. Cast s hadankama taky prima, nechtel bych videt ty chudaky kteri zjistovali jako prvni spravne odpovedi.
Yamo - docela pekny low dung s prijemne skalovanou obtiznosti, idealni pro vampa+klera co se zrovna nudi a maji chvili cas.
Timed - libi zajimave i casove omezeni i nutnost byt ve dvou schopny umlatit beastera
Hytl/Dec/Wrong/TK/CV - casem uctene klasiky ktere se postupne vypiplaly do schudneho stavu ktere jsou pro zacinajici hrace pekny uvod do PvM
Jinak celkem souhlas s vyse uvedenyma prispevkama. Dejte si jinak bludistaka za ruseni invis spell minionu, urcite se najde hezci zpusob jak to stizit vypravam.
EDIT: Co se mi libilo a uz neni tak je prvni mistnost stareho destartdu coz byl obri otevreny prostor kam lidi chodili harvit draky + musta a pk chodili harvit lidi. Tohle maji nejspis nahrazovat pvp zony dneska ale prijde mi ze to neni uplne ono