GM Help ???

Vaše nápady a návrhy
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

GM Help ???

Příspěvek od Empair »

Zdravím, chtěl bych vědět co se změnilo na postoji GM ohledně pomoci hráčům v dungách ...

Abych vás uvedl do situace ... byly jsme dung a bugli nám dveře (nešli otevřít ani po smrti hlídače) no s GM jsem mněl pak tento rohovor:

Kód: Vybrat vše

Empair (01:32:07 21/12/2009)
hj bugnul nám kámen v ratmanech nemůže otevřít i když hlídač je mrtvý pomůžeš nán?

Empair (01:32:12 21/12/2009)
*nám 

Redd - GM - DP1 (01:32:20 21/12/2009)
ne, pardon

Empair (01:32:28 21/12/2009)
prosím pěkně

Redd - GM - DP1 (01:33:01 21/12/2009)
prosit můžeš. Vzhledem k dodržení stejných podmínek pro všechny, nemůžu

Empair (01:33:16 21/12/2009)
jak to myslíš?

Redd - GM - DP1 (01:33:33 21/12/2009)
tak, že to bugne další výpravě po vás a žádné gm nebude online

Empair (01:34:18 21/12/2009)
pochuji že ratmany půjde někdo dříve jak za 3 dny a do té do oprávíš ne?

Redd - GM - DP1 (01:34:36 21/12/2009)
o to vážně nejde. 

Redd - GM - DP1 (01:34:52 21/12/2009)
ber to tak, že tu nejsem..

Empair (01:35:03 21/12/2009)
to nechápu bugli nám dveře v dungu, potřebujeme pomoc gm si online v čem je problém?

Redd - GM - DP1 (01:35:34 21/12/2009)
v tom, že to bugne někomu dalšímu a nikdo online nebude - výprava se nedostane dál - vám pomůžu, jim nemůžu...

Redd - GM - DP1 (01:35:51 21/12/2009)
Vysvětlení je podle mě dostačující. 

Empair (01:37:45 21/12/2009)
tak trochu postrádá logiku, když ty dveře opravíš tak to už nebugne a nemusí být online nikdo

Empair (01:38:02 21/12/2009)
navíc do ratmanů se nedá jít jen tak musí mít klíč

Redd - GM - DP1 (01:38:14 21/12/2009)
je mi líto

Redd - GM - DP1 (01:38:34 21/12/2009)
pokud vás nějaké GM pustí dál, je to support

Empair (01:38:38 21/12/2009)
to nechápu no napsal sem page a když jako na page dojde GM a opraví to tak to je v pohodě

Empair (01:38:50 21/12/2009)
to si děláš prdel ne? jaký suport

Empair (01:38:50 21/12/2009)
?

Redd - GM - DP1 (01:38:52 21/12/2009)
ne, měli byste odkopnout

Redd - GM - DP1 (01:39:10 21/12/2009)
můžeš si o tom napsat topic na foru

Redd - GM - DP1 (01:39:20 21/12/2009)
tam ti to úplně stejně vysvětlí i ostatní

Empair (01:40:56 21/12/2009)
bugli nám dveře v dungu už několikrát to snad není naše chyba proč by si nám nemohl pomoc?

Redd - GM - DP1 (01:41:10 21/12/2009)
už jsem ti to napsal

Empair (01:41:28 21/12/2009)
aha no tak díky klíč nám asi taky nekdo nenehradí co?

Redd - GM - DP1 (01:44:16 21/12/2009)
přečti si znova, o čem jsem psal

Redd - GM - DP1 (01:44:26 21/12/2009)
něco buglo - ty mi napíšeš, já vám pomůžu

Empair (01:44:26 21/12/2009)
já vim co si psal

Empair (01:44:36 21/12/2009)
jen to nechápu 

Redd - GM - DP1 (01:44:39 21/12/2009)
něco bugne - nikdo nebude - někdo se nedostane dál

Empair (01:44:46 21/12/2009)
njn tak má smůlu

Redd - GM - DP1 (01:44:57 21/12/2009)
to je celé řešení - nepomáhat v těhle případech nikomu

Redd - GM - DP1 (01:45:02 21/12/2009)
= všichni jsou na tom stejně

Empair (01:45:46 21/12/2009)
význam GMek ve hře je potom k čemu?

Empair (01:45:55 21/12/2009)
aby nepomáhali hráčům?

Empair (01:46:06 21/12/2009)
to iteligentní

Redd - GM - DP1 (01:46:11 21/12/2009)
já vyřeším denně xy page

Redd - GM - DP1 (01:46:18 21/12/2009)
tzn. pomáhám hráčům

Empair (01:46:37 21/12/2009)
a proč jim pomáháš kdyžby si nebyl online tak jim přece nikdo nepomůže

Redd - GM - DP1 (01:46:43 21/12/2009)
tohle jsou věci, které nedokážeme ovlivnit. Jak říkám, založ si topic, třeba ti to někdo vysvětlí lépe

Redd - GM - DP1 (01:46:54 21/12/2009)
protože chtějí přepsat nájem třeba

Redd - GM - DP1 (01:47:09 21/12/2009)
protože je někdo zprasil a já to dohledávám, jako u každého

Redd - GM - DP1 (01:47:10 21/12/2009)
atd.

Redd - GM - DP1 (01:47:39 21/12/2009)
tohle jsou věci systémové, které my nedokážeme ovlivnit a tímhle zajistíme každému stejné podmínky 

Redd - GM - DP1 (01:48:11 21/12/2009)
já jdu spát, třeba ti to někdo řekne lépe. Je mi líto, vážně, ale pomoct vám teď nemůžu

Empair (01:48:25 21/12/2009)
no tak díky

No dopadlo to tak, že se respnul nový hlídač a po je smrti dveře fungovali. Takže jsme dung dokončili.

Ae tato reakce, mě dost zarazila ... už X jsme byly v dungu kde se něco pokazí a ne vinou hráčů (většinou v těžších dungůch, které se neutále mnění a upravují). Napříkad:

Bugnou dveře.
Při WS bugne klíček vyprší mu timer.
Hráč zapadne pod zem na místě kde se nedá portit.
Hlídač, nějaký dveří proběhne za dveře, která sám hlídá a není v možnotech hráče ho zabít.
Nějaká špatně nastavená past nebo gate nás kopne mimo dung.
...(samozřejmě je toho mnohem víc)

Doposud, když se mi něco z toho stalo (všechno co píšu už se mi stalo několikrát) tak pokud jsme našli nějaké GM online, ochotně nám pomohlo. A proto píšu tento topik a proto mě i Reddova reakce tak zaskočila.

Můžu vědět co se kde změnilo a proč? Já chápu, že GM nemůže být online vždy a už Xkrát sem dung taky kůli podobným problém nemohl dokončit ale nechápu v čem je problém, když GM online je proč by výprávě nemohlo pomoc.

Podle mě to trchu postrádá logiku, když GM může pomoc proč by nemělo??? A nechápu v čem by to byl support když se jedná o herní chybu ne o chybu hráčů.

Dále by se to dalo rozebírat, když umře akce na to že bugne sphera a podobně ... ale to, už je trochu jiná úroveň zda GM opraví dveře nebo poressuje akci, které mohla umřít na bug sphery nebo třeba umřela na vlastní chybu a pak sphera teprve bugla nebo oni sami bugli spheru tím jak se pokoušeli přežit ... chápu, že něco jako ress od GM dungu čekat člověk prostě nemůže ať se mu stane cokoli ale pomoc s problém bych čekal.
Princes of Love
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Princes of Love »

Co ktomu rict,tady vidis ochotu od GM...Neřeknu kdyby to bylo aspoň trochu zaviněno vaší chybou,ale jelikož to bugne Ne vaší chybou a gm je online tak nevidím důvod nepomoct... Newím tuhle logiku sem fakt nepochopil ...
Redd
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redd »

Se slovy o ochotě bych tu neplýtval, protože co se Vás hráčů týká, tak jsem ochotný až moc. Svoje postoje můžu i rychle změnit.

Logika je taková, že pokud nepomůžu téhle výpravě, stejně tak se nedostane pomoci další, která online GM mít nebude => všichni jsou na tom stejně.

Edit: Přirovnání se situacemi v RL jsou bezpředmětné. Prosím ty, kterých se to netýká, nebo nemají, co by řekli, aby se zdrželi jakéhokoliv postování.

Vzpomeňte si na diskuze o supportu a o tom, že jedna guilda dostala toto a druhá ne. Takovýhle přístup těmto situacím zabraňuje.
Naposledy upravil(a) Redd dne 21.12.2009 16:43:51, celkem upraveno 1 x.
Legend Of Pain
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od Legend Of Pain »

Prirovnanie k RL nie je absolútne bezpredmetné, úplne to súhlasilo so situáciou. A čo povedať mám, je to môj názor, tak prečo mi ho mažeš?
Nebudem písať či si konal dobre alebo zle. Názor nezúčastneného si však nechať mohol, neni som naklonený ani na jednu ani druhú stranu, tak neviem čo riešiš.
clear brainwashing
dNb prezents
Ari
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ari »

Redd píše:Vzpomeňte si na diskuze o supportu a o tom, že jedna guilda dostala toto a druhá ne. Takovýhle přístup těmto situacím zabraňuje.
Sic se me to ani v nejmensim netyka, neda mi to :) Tento pristup gm naprosto schvaluju, s nama taky vyjebali tak at vsem stejne :) Tenhle pristup mi prisel komickej uz pred pul rokem, prijde mi komickej i dnes, zvlast v dobe kdy uz klika cim dal min lidi
Svatý bojovník bez víry
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

Ari píše:
Redd píše:Vzpomeňte si na diskuze o supportu a o tom, že jedna guilda dostala toto a druhá ne. Takovýhle přístup těmto situacím zabraňuje.
Sic se me to ani v nejmensim netyka, neda mi to :) Tento pristup gm naprosto schvaluju, s nama taky vyjebali tak at vsem stejne :) Tenhle pristup mi prisel komickej uz pred pul rokem, prijde mi komickej i dnes, zvlast v dobe kdy uz klika cim dal min lidi
asi tak kliká pořád miň lidí tak proč jim to prostě neznechutit
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

imho stejne zalezi na tom jaky GM zrovna zastihnes online a jakou ma naladu, nekdy ti holt pomuze nekdy ne, takova loterie :p
Bidas
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidas »

tedka jsem nedavno cet u empa na webu, ze vas gm hodilo do despu 4 nebo co?:p protoze bugnula 3, kde sem s vama i byl...To mi prijde docela jako pekny gesto.

Kdyz jsem nedavno umreli v despu v 1 natoze spadla koule a nas to neodloglo a po 5 minutovem vypadku jsem nalognuli vsichni mrtvy...gm nam reklo to same co tady redd...takze bud na vsechny stejnej metr nebe nic. Mne by nevadilo, kdyby tady existovala naka pomoc v tehle situacich, kdy zato hraci nemuzou, ale nato ti gm zase rekne, ze hraci toho budou zneuzivat...je to zacarovanej kruh, kterej porad trva a bude tu porad stejny...
Petysek
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petysek »

Wilson píše:imho stejne zalezi na tom jaky GM zrovna zastihnes online a jakou ma naladu, nekdy ti holt pomuze nekdy ne, takova loterie :p
Bohužel už se chytili všichni tohodle názoru a komukoliv napíšeš z gm tak ti ho řekne a neudělá nic, což je pro mě jako hráče dost nepochopitelné když můžu pomůžu... Od toho tu taky jsou nebo ne?... Když tu nejsou mam holt smulu. Ale jako support si představuju rozhodně jinak, pokud vznikne chyba, nezaviněná hráčem, a je tu nekdo kdo stim muze neco delat tak jako odpovedet ze v pet rano tu nikdo nebude a pro vsechny stejne tak neudelam nic mi pride opravdu divny... Rovnou nechat zavřít všechny dungy a uvéct důvod, všichni nemaj stejnou možnost jít dung(potože tu zrovna nejsou, nebo neemaj schopný kamarády)...

Možná se o tomhle mohla udělat anketa...
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Jako Redd nejni můj favorit v oblíbenost gm, ale pomáhá dost, navíc on za to nemůže, jak ti několikrát naznačil v rozhovoru ON to nerozhodl je gm team a na tomhle se shodnul jestli se nepletu tak tu někde byl topik kde to řešili mrkni jestli ho nenajdeš, nebo pokud někdo ví který to je, tak link.
Jo Empe je to blbý, ty hráči za to opravdu nemohou, ale protože je tu plno závistivců a doslova šmejdů, kteří když mohou tak rejpou a šeptanda o supportu se rychle šíří, nezbylo jim vůbec nic jiného rovnost všem je prostě spravedlivý. Občas do tebe na silnici někdo nabourá, tobě uteče pracovní pohovor, je to nefér, tys za to mohl, ale neovlivníš to...
Wilson píše:imho stejne zalezi na tom jaky GM zrovna zastihnes online a jakou ma naladu, nekdy ti holt pomuze nekdy ne, takova loterie :p
tak to in my not so humble opinion nejni. Viděl bych to na dohodu GM teamu jako takového, to z toho icq rozhovoru přímo čiší, ba doslova stříká.
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

:lol:
Baltik
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Re: GM Help ???

Příspěvek od Baltik »

No udelam pro vas jednu vec (uz ted mam plnej denicek) - projedu ze savu pozice vsech dvojic dveri + spawn jestli se nachazeji ve stejnem sektoru a pripadne se to upravi. (to je totiz jedina moznost ktera me napada co to muze delat, ze zatimco hlidac je v aktivnim sektoru, dvere jsou v neaktivnim a proste timer kterej je odblokne se vubec nespusti).

Jeste muzu pridat do scriptu test pri dclicku, ale to je blbost - je potreba aby se to spustilo kdyz hlidac zije, zatimco vy se o problemu dozvite teprve kdyz uz nezije :(
srbqf
Foukus
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od Foukus »

Prafotr Morava píše: ...jestli se nepletu tak tu někde byl topik kde to řešili mrkni jestli ho nenajdeš, nebo pokud někdo ví který to je, tak link...
Myslím že to byl tenhle :-)

http://www.darkparadise.cz/Forum/viewtopic.php?t=3702
*Život je jako bahno......umí v něm chodit jenom svině*

Bejvávalo:
Gobledon [Hunters] - The Paladin
Mrakoplas
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrakoplas »

osobne neznam gildu, ktera od vyhlaseni gm teamu : "zadne ztraty zpusobene jakoukoli chybou servru nebudou nahrazovany"

dostala tolik suportu jako GP...

doufam, ze se ti nemusim hrabat ve strankach a vse to hledat(kdyz uz si tak naivni a dokonce se tim chlubis na webu)...

Tendle postoj od gm sem z prvu take nechapal, kazdopadne je jediny spravedlivy. A pro zachovani stavu, kdy cely server nebreci, :" mami oni maji support, ja chci taky" - jediny mozny...

kdyby vam ten klicek bugnul ve chvili , kdy zadne gm nebude x dni online... taky by jste kopli ...

todle se nekomu muze stat a ten dotycky pak muze byt dotcen, ze jemu dvere gm neotevrelo...

Mne taky nasr*** todle...
http://www.empair.wz.cz/gp/foto_index.php?fid=344
dle tve logiky spravedlive...
dle meho... jelikoz mne gm neresli v risi, pri 5ti minutovym save, kdy pred save byla ziva cela vyprava, odezdena bez jedineho monstra ...a po zkonceni save vsichni dead...

to fer neni...
Omlouvam se za svuj dobry humor...

Pod vlivem Mamonstva
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

Mrakoplas píše:osobne neznam gildu, ktera od vyhlaseni gm teamu : "zadne ztraty zpusobene jakoukoli chybou servru nebudou nahrazovany"

dostala tolik suportu jako GP...

doufam, ze se ti nemusim hrabat ve strankach a vse to hledat(kdyz uz si tak naivni a dokonce se tim chlubis na webu)...

Tendle postoj od gm sem z prvu take nechapal, kazdopadne je jediny spravedlivy. A pro zachovani stavu, kdy cely server nebreci, :" mami oni maji support, ja chci taky" - jediny mozny...

kdyby vam ten klicek bugnul ve chvili , kdy zadne gm nebude x dni online... taky by jste kopli ...

todle se nekomu muze stat a ten dotycky pak muze byt dotcen, ze jemu dvere gm neotevrelo...

Mne taky nasr*** todle...
http://www.empair.wz.cz/gp/foto_index.php?fid=344
dle tve logiky spravedlive...
dle meho... jelikoz mne gm neresli v risi, pri 5ti minutovym save, kdy pred save byla ziva cela vyprava, odezdena bez jedineho monstra ...a po zkonceni save vsichni dead...

to fer neni...
tobě asi GP hodně leží v žaludku co?

osobně si myslím, že kdyžby nás GM nekopali až k pokladu tak bychom si nemohli dovolit chodit ani v rose ... ale když už máme tu protekci tak proč ji nevyužít ne?

PS: děkuji nejmenovaným dobodincům na support doufám, že vzájemná spolupráce bude pokračvat i nadále
Naposledy upravil(a) Empair dne 21.12.2009 20:23:38, celkem upraveno 1 x.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Urcite ...
Mrakoplas
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrakoplas »

nevim co je na mem prispevku nenavistnyho, nebo zavistivyho...
asi jen to, ze je to postoj, ktery s tebou nesouhlasi a ze nejsem gm, takze vlastne pro tebe bez hodnoty :p
Omlouvam se za svuj dobry humor...

Pod vlivem Mamonstva
Foukus
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od Foukus »

Já teda na Mrakově postu taky neviděl nic zaujatýho proti GP. Taky bych se divil, kdybych tohle viděl na stránkách nějaké gildy. A pokud by se na fóru objevil topic jako je tenhle, neváhal bych a aspoň se zmínil, jelikož to opravdu zarazí :)
Lock Excelsior: No ja myslím že všichni víme kam to smeřuje, takže lock..
*Život je jako bahno......umí v něm chodit jenom svině*

Bejvávalo:
Gobledon [Hunters] - The Paladin
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Redd se rozhodl spravne a vyresil situaci tak, jak by ji resil kazdy z nas.

K situaci, to cemu vy rikate bug, my bugem nenazyvame , jelikoz bychom tak museli pojmenovavat kazdou malou lapalii co si na nas koule prichysta. Vec, ktera je popisovana je opravdu mala lapalie, kterou koule umi opravit sama a neni potreba zasahu gmka, jako se obcas stane u kralika v decu. Pokud by dvere opravdu nesli ani po dalsi otevrit, byla by nekde chyba s tim, ze se dvere bud prelinkovali a jine a zde by uz opravdu bylo zahodno zakrocit.
Priklady si uvedl pekny, ale jako chapu, ze jablicka a hrusky sou ovoce jako takove, ale kazde je uplne jine. V pripadech tebou uvedenych jsou pripady, kdy nejake gm nekde neco udela spatne, nastavi spatne, popripade neco nedomysli a neco zapomene, tak je na snade, ze by melo nejak napravit danou situaci, o coz se v tomhle konkretnim pripade nejednalo. Reakce na tvou zadost byla v poradku.

Ja doufam v tvou inteligenci a ze to konecne pochopis, ze ti nikdo nehodil klacek pod nohy. A doufam taky v to, ze ste zde zverejneny log z icq probrali s Reddem a autorizoval ti to, ze se tu s nim muzes ohanet.
Redd
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redd »

Už v tom rozhovoru jsem psal, že si to má postnout na forum, když mu nestačí mé vysvětlení, takže mi to nevadí :-)
Zamčeno