Stránka 2 z 3

Napsal: 18.09.2008 21:17:53
od Keeper
s rumem

Napsal: 18.09.2008 21:59:14
od Joe
se slivovici 8)

Napsal: 19.09.2008 17:10:47
od Hodmal
Salep.

Napsal: 20.09.2008 21:19:40
od Oximus
Lesni smes s citronem, a cernej, nejsem nejak vybiravej ;p
Jo a nesladim nikdy, fuj fuj

Napsal: 20.09.2008 23:03:44
od Lucky
Taky ohledne tohohle nejsem moc vybiravej, ale docela me zachutnal nejakej cajik s prichuti citrusu konkretne pomerancu tusim, ale desne sladim ... do pul litru cajiku tak 3-4 velky lzice cukru .. a pekne vyrchovaty to se vi!

Napsal: 21.09.2008 06:58:20
od Pheme
Slazenej(medem) a teplej, ale spis me jde o to co k nemu jim
Ovocny, ale rad nemam

Napsal: 21.09.2008 13:04:01
od Nait Magusanus
Ooo to je aspon topik :)

Ze sypanych denne piju obyc gunpowder nebo vietnam (na tech nguyen tien mien moc nezalezi ty vietnamy se mi zdaji byt celkem charakteristicky mnam) na dodani energie coz je v pohode v praci ale muj nejoblibenejsi caj, cerny jak bota, nejlepe stary jak ja - Puerh z cinskeho Yunnanu mmnam >vselek na vsecho od sracky po useknutou hlavu, kamos rika ze smrdi jak kurnik od slepek ale me voni jak mokra plesniva cihla v hline.... dal mam rad darjeling, asam, ruzne bile caje a prakticky vsechno krome caje jmenem Zeleny junak, z toho sem se malem poblil... obcas si dam rad i pitlikovy kvuli me lenosti nebo kdyz chci jeste po tom spat,
Vrele doporucuju brachuv vynalez "čajíček"- mega moc pitliku cerneho caje, mega moc citronu, mega moc cukru a mega moc vodky ktera tam nejde skoro potom citit pritom napoj lahodny, nutno piti kdyz je jeste teply... jinak sem pil uz docela dost odrud na hodne variaci, treba s ginsengem nebo zazvorem, mel sem i s nejakym spesl korenim ale to moc nemusim aspon ne ve velke mire...

Napsal: 21.09.2008 13:05:39
od Oximus
Zkuste si caj nekdy osladit tygri masti :D

Napsal: 21.09.2008 21:19:59
od Night Storm
houbovej :mrgreen:

Napsal: 21.09.2008 22:41:58
od Inkvizitor Dan
Sypanej zelenej si rad udelam a z pytliku jedine cernej a to tak ze rano hodim dva pytliky do konve a piju to az vecer studeny.

Napsal: 22.09.2008 18:20:14
od Raegann
Nait Magusanus píše:Vrele doporucuju brachuv vynalez "čajíček"- mega moc pitliku cerneho caje, mega moc citronu, mega moc cukru a mega moc vodky ktera tam nejde skoro potom citit pritom napoj lahodny, nutno piti kdyz je jeste teply...
Heh no to se vi, intoxikovat cajem se da taky.. :lol:

Vietnam zeleny obyc nebo s lotosovym kvetem/ jasminem - vietnamci si to zalejvaj nekdy i natrikrat, ale ja mam nejradsi ten prvni nejsilnejsi vyluh z velkyho mnozstvi listi
Cerny sypany tzv. spotrebni - ruzny ty Earl G(r)ey, Orange Pekoe.. nejcasteji znacku Dilmah
Hlavne bez cukru a bez niceho, jen vyjimecne cerny s citronem a medem.

Napsal: 05.12.2008 21:14:32
od Bartuc
černý čaj (horký) s mlékem a s dvěmi lžičkami cukru :)

Napsal: 05.12.2008 22:51:57
od Kaj
čaj černý jako smrt ... louhovaný minimálně půl hodiny :!:

Napsal: 05.12.2008 22:56:45
od Enquea
Matovy caj, uvareny, nechany schladit a pokojovou teplotu, potom vychlazeny v lednicce a nasledne opet nechany trosku ohrat s premirou cukru... nakopne to vic nez kdejakej energetak ;)

Napsal: 06.12.2008 11:01:26
od Kaj
Pheme píše: Ovocny, ale rad nemam
Ovocny caj, neni ve skutecnosti zadnej caj :) Docela by me zajimalo, proc se tomu caj rika, kdyz jsou to v podstate vylouhovany kousky ovoce.

Napsal: 06.12.2008 13:25:36
od Jacquelline
Ovocny caj se caj nazyva proto, ze je spousta dalsich veci, co neni caj a lidi to cajem nazyvaji. Rooibos, lapacho, honeybush a dokonce i ten zminovany matovy caj. Taky to nejsou caje a pritom se to tak oznacuje.
Lidi si navykli nazyvat cajem vsecko, co spari horkou vodou a nechaji to vylouhovat... :)

Jinak v posledni dobe shodou okolnosti tech cajiku ochutnavam opravdu hoooodne, tak mi celkem zachutnal bily Pai Mu Tan, potom ze zelenych Japonska Ocha, z cernych Lapsang Souchong a Puerh s brusinkami. K ostatnim jsem se zatim nejak nepropracovala. Snazim se to brat postupne... :) Ale z drivejska mam hodne oblibenou korenenou masalu s mlekem...

Napsal: 06.12.2008 23:32:46
od Lizard
Momentálně jasmínovej dilmah s medem.

Napsal: 07.12.2008 21:30:18
od Ralf
čaj s mlíkem

Napsal: 07.12.2008 21:48:00
od Kaj
Jacquelline píše: Lidi si navykli nazyvat cajem vsecko, co spari horkou vodou a nechaji to vylouhovat... :)
V tom případě bych to nazýval výluh ne? Když už máme slovo vývar :wink:

"Dobrý den pane vrchní, dal bych si jeden ovocný výluh s medem, nebo ne .. když tak o tom uvažuji, dám si raději zelený čajový výluh s citronem a cukrem, díky."

Napsal: 07.12.2008 21:59:31
od Nait Magusanus
Jacquelline píše:...a Puerh s brusinkami...
mmm... to nekdy skusim