Stránka 2 z 3
Napsal: 18.09.2008 21:17:53
od Keeper
s rumem
Napsal: 18.09.2008 21:59:14
od Joe
se slivovici

Napsal: 19.09.2008 17:10:47
od Hodmal
Salep.
Napsal: 20.09.2008 21:19:40
od Oximus
Lesni smes s citronem, a cernej, nejsem nejak vybiravej ;p
Jo a nesladim nikdy, fuj fuj
Napsal: 20.09.2008 23:03:44
od Lucky
Taky ohledne tohohle nejsem moc vybiravej, ale docela me zachutnal nejakej cajik s prichuti citrusu konkretne pomerancu tusim, ale desne sladim ... do pul litru cajiku tak 3-4 velky lzice cukru .. a pekne vyrchovaty to se vi!
Napsal: 21.09.2008 06:58:20
od Pheme
Slazenej(medem) a teplej, ale spis me jde o to co k nemu jim
Ovocny, ale rad nemam
Napsal: 21.09.2008 13:04:01
od Nait Magusanus
Ooo to je aspon topik
Ze sypanych denne piju obyc gunpowder nebo vietnam (na tech nguyen tien mien moc nezalezi ty vietnamy se mi zdaji byt celkem charakteristicky mnam) na dodani energie coz je v pohode v praci ale muj nejoblibenejsi caj, cerny jak bota, nejlepe stary jak ja - Puerh z cinskeho Yunnanu mmnam >vselek na vsecho od sracky po useknutou hlavu, kamos rika ze smrdi jak kurnik od slepek ale me voni jak mokra plesniva cihla v hline.... dal mam rad darjeling, asam, ruzne bile caje a prakticky vsechno krome caje jmenem Zeleny junak, z toho sem se malem poblil... obcas si dam rad i pitlikovy kvuli me lenosti nebo kdyz chci jeste po tom spat,
Vrele doporucuju brachuv vynalez "čajíček"- mega moc pitliku cerneho caje, mega moc citronu, mega moc cukru a mega moc vodky ktera tam nejde skoro potom citit pritom napoj lahodny, nutno piti kdyz je jeste teply... jinak sem pil uz docela dost odrud na hodne variaci, treba s ginsengem nebo zazvorem, mel sem i s nejakym spesl korenim ale to moc nemusim aspon ne ve velke mire...
Napsal: 21.09.2008 13:05:39
od Oximus
Zkuste si caj nekdy osladit tygri masti

Napsal: 21.09.2008 21:19:59
od Night Storm
houbovej

Napsal: 21.09.2008 22:41:58
od Inkvizitor Dan
Sypanej zelenej si rad udelam a z pytliku jedine cernej a to tak ze rano hodim dva pytliky do konve a piju to az vecer studeny.
Napsal: 22.09.2008 18:20:14
od Raegann
Nait Magusanus píše:Vrele doporucuju brachuv vynalez "čajíček"- mega moc pitliku cerneho caje, mega moc citronu, mega moc cukru a mega moc vodky ktera tam nejde skoro potom citit pritom napoj lahodny, nutno piti kdyz je jeste teply...
Heh no to se vi, intoxikovat cajem se da taky..
Vietnam zeleny obyc nebo s lotosovym kvetem/ jasminem - vietnamci si to zalejvaj nekdy i natrikrat, ale ja mam nejradsi ten prvni nejsilnejsi vyluh z velkyho mnozstvi listi
Cerny sypany tzv. spotrebni - ruzny ty Earl G(r)ey, Orange Pekoe.. nejcasteji znacku Dilmah
Hlavne bez cukru a bez niceho, jen vyjimecne cerny s citronem a medem.
Napsal: 05.12.2008 21:14:32
od Bartuc
černý čaj (horký) s mlékem a s dvěmi lžičkami cukru

Napsal: 05.12.2008 22:51:57
od Kaj
čaj černý jako smrt ... louhovaný minimálně půl hodiny

Napsal: 05.12.2008 22:56:45
od Enquea
Matovy caj, uvareny, nechany schladit a pokojovou teplotu, potom vychlazeny v lednicce a nasledne opet nechany trosku ohrat s premirou cukru... nakopne to vic nez kdejakej energetak

Napsal: 06.12.2008 11:01:26
od Kaj
Pheme píše: Ovocny, ale rad nemam
Ovocny caj, neni ve skutecnosti zadnej caj

Docela by me zajimalo, proc se tomu caj rika, kdyz jsou to v podstate vylouhovany kousky ovoce.
Napsal: 06.12.2008 13:25:36
od Jacquelline
Ovocny caj se caj nazyva proto, ze je spousta dalsich veci, co neni caj a lidi to cajem nazyvaji. Rooibos, lapacho, honeybush a dokonce i ten zminovany matovy caj. Taky to nejsou caje a pritom se to tak oznacuje.
Lidi si navykli nazyvat cajem vsecko, co spari horkou vodou a nechaji to vylouhovat...
Jinak v posledni dobe shodou okolnosti tech cajiku ochutnavam opravdu hoooodne, tak mi celkem zachutnal bily Pai Mu Tan, potom ze zelenych Japonska Ocha, z cernych Lapsang Souchong a Puerh s brusinkami. K ostatnim jsem se zatim nejak nepropracovala. Snazim se to brat postupne...

Ale z drivejska mam hodne oblibenou korenenou masalu s mlekem...
Napsal: 06.12.2008 23:32:46
od Lizard
Momentálně jasmínovej dilmah s medem.
Napsal: 07.12.2008 21:30:18
od Ralf
čaj s mlíkem
Napsal: 07.12.2008 21:48:00
od Kaj
Jacquelline píše:
Lidi si navykli nazyvat cajem vsecko, co spari horkou vodou a nechaji to vylouhovat...

V tom případě bych to nazýval výluh ne? Když už máme slovo vývar
"Dobrý den pane vrchní, dal bych si jeden ovocný výluh s medem, nebo ne .. když tak o tom uvažuji, dám si raději zelený čajový výluh s citronem a cukrem, díky."
Napsal: 07.12.2008 21:59:31
od Nait Magusanus
Jacquelline píše:...a Puerh s brusinkami...
mmm... to nekdy skusim