Necro svitek žere manu podivně
Necro svitek žere manu podivně
Zdravím,
měl bych takovýto dotaz:
Nedávno jsem začal hrát za necromancera a všiml jsem si jedné podivné věci. Necromancerské svitky, např Clumsy, žerou manu už při nakliknutí, tudíž když nakliknu svitek a escapem zruším target, žádné kouzlo nevykouzlím, avšak mana se spotřebuje. Pokud určím target, kouzlo se zakouzlí a spotřebuje se další mana.
Je to takto nastaveno úmyslně? A pokud ano, mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvod, jelikož je to pro mne záhada a nenacházím pro to žádné logické opodstatnění. Předem děkuji za odpovědi.
měl bych takovýto dotaz:
Nedávno jsem začal hrát za necromancera a všiml jsem si jedné podivné věci. Necromancerské svitky, např Clumsy, žerou manu už při nakliknutí, tudíž když nakliknu svitek a escapem zruším target, žádné kouzlo nevykouzlím, avšak mana se spotřebuje. Pokud určím target, kouzlo se zakouzlí a spotřebuje se další mana.
Je to takto nastaveno úmyslně? A pokud ano, mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvod, jelikož je to pro mne záhada a nenacházím pro to žádné logické opodstatnění. Předem děkuji za odpovědi.
Re: Necro svitek žere manu podivně
na to mam jednu dobrou radu, nerus si escapem target :pSpike píše:když nakliknu svitek a escapem zruším target, žádné kouzlo nevykouzlím, avšak mana se spotřebuje
Je tu úmyslně.
Zkusím rozepsat to co napsal Wizzy.
Nekro svitky se skládají ze dvou částí
1. Zkontroluje se jestli máš potřebnou nekromancy, veme se mana, popřípadě kouzlo fizne na nízkou necro
2. Dostaneš targetítko a podle tvojí magery zakouzlíš dané kouzlo
Díky tomu se při tréninku necromancy roste i magery.
Proč je to tak a ne jinak? Mno todle bych musel moc spekulovat.. např. Pokud kouzlo fízne ( nekro test ) mělo by stejně vzít manu a regy jako obyčejně, ale kdyby bylo vše provedeno až v bodě 2. tak necro fizz nic nestojí. Proto je nutné ubrat suroviny hned na začátku, ale samotné kouzlo si odečte taky manu ( už ne regy afaik )..
Taky je důležité uvědomit si, že nekro kouzla jsou udělané na DP, nejsou původní, takže je to skriptěný item. To má samo o sobě právě nějaká ta omezení ;)
P.S. Abych nezapoměl, trénovat nezdaženými pokusy je proti pravidlům. Tak na to nemyslete ;p
Zkusím rozepsat to co napsal Wizzy.
Nekro svitky se skládají ze dvou částí
1. Zkontroluje se jestli máš potřebnou nekromancy, veme se mana, popřípadě kouzlo fizne na nízkou necro
Díky tomu se při tréninku necromancy roste i magery.
Proč je to tak a ne jinak? Mno todle bych musel moc spekulovat.. např. Pokud kouzlo fízne ( nekro test ) mělo by stejně vzít manu a regy jako obyčejně, ale kdyby bylo vše provedeno až v bodě 2. tak necro fizz nic nestojí. Proto je nutné ubrat suroviny hned na začátku, ale samotné kouzlo si odečte taky manu ( už ne regy afaik )..
Taky je důležité uvědomit si, že nekro kouzla jsou udělané na DP, nejsou původní, takže je to skriptěný item. To má samo o sobě právě nějaká ta omezení ;)
P.S. Abych nezapoměl, trénovat nezdaženými pokusy je proti pravidlům. Tak na to nemyslete ;p
Spike píše:mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvod
Wizzy píše:je to umyslne a ma to duvod
A co jako čekáš? Že přiběhne ten kdo tvořil nekra, zapanáčkuje a zodpoví? Buďme rádi za to co máme, GM můžou odpovědět až za několik dní, jestli vůbec a pak jejich odpověď může být naprosto stejná jako ta Wizzyho.Piscot píše:Spike píše:mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvodWizzy píše:je to umyslne a ma to duvod
( Co máme: Lidi co ví, ale nemaj chuť se babrat s detaily. A lidi co tuší a jsou ochotni se rozepsat.. )
Súhlas s Piscotom, Wizzy buď mal dať odpoveď ako ty Silence, pretože odpoveď ktorú dal mala hodnotu 0 bodov kedže Spike mal otázku a pítal sa aký to má účel a aby mu to niekto objasnil.Silence píše:A co jako čekáš? Že přiběhne ten kdo tvořil nekra, zapanáčkuje a zodpoví? Buďme rádi za to co máme, GM můžou odpovědět až za několik dní, jestli vůbec a pak jejich odpověď může být naprosto stejná jako ta Wizzyho.Piscot píše:Spike píše:mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvodWizzy píše:je to umyslne a ma to duvod
( Co máme: Lidi co ví, ale nemaj chuť se babrat s detaily. A lidi co tuší a jsou ochotni se rozepsat.. )
To je ako keby došíel meterológ a povedal: No dnes bude nejaké počasie pretože aj včera bolo, pánboško zariadí, lol
JA SOM.....Nymir
:p
:p
Že nebude psát nic ... i když vim že je to naivní.Silence píše:A co jako čekáš?Piscot píše:Spike píše:mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvodWizzy píše:je to umyslne a ma to duvod
Edit: No, dejme tomuSilence píše:Wizzy odpověděl na první část :p

Naposledy upravil(a) Schonny dne 09.06.2008 21:04:30, celkem upraveno 1 x.
Ultima nebyla jen hra, byl to styl zivota...
Wizzy odpověděl na první část :pSpike píše: Je to takto nastaveno úmyslně? A pokud ano, mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvod, jelikož je to pro mne záhada a nenacházím pro to žádné logické opodstatnění.
Ano, máme způsob jak to kontrolovat zpětně absolutně, můžeme si to vyjet. Nedělat to. Může se stát že vás takhle potrestáme za něco, co jste dělali před několika měsíci. Něco jako nadávky a pár dalších věcí.Pheme píše:A kontroluje nekdo jestli se podvadi a trenuje necro nezdarenim pokusu
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
No, když to bereš takhle.Silence píše:Wizzy odpověděl na první část :p
Slovíčkaření je mojeSpike píše:Je to takto nastaveno úmyslně? A pokud ano, mohl by mi prosím někdo kompetentní objasnit, jaký to má účel či důvod, jelikož je to pro mne záhada a nenacházím pro to žádné logické opodstatnění. Předem děkuji za odpovědi.

Piscot:
Moc to hrotíš ... vytýkáš wizzymu že neměl postovat radši ... přitom tomu hráči opravdu podal aspoň informaci že je to tak schválně ... kdežto ty tu máš už tři zbytečné posty v místě kde by jich mohlo být 0
Wizzy:
a zase je pravda že tu jednu větu navíc si mohl stihnout a informační hodnota tvého postu by byla ještě cennější =)
Moc to hrotíš ... vytýkáš wizzymu že neměl postovat radši ... přitom tomu hráči opravdu podal aspoň informaci že je to tak schválně ... kdežto ty tu máš už tři zbytečné posty v místě kde by jich mohlo být 0

Wizzy:
a zase je pravda že tu jednu větu navíc si mohl stihnout a informační hodnota tvého postu by byla ještě cennější =)
The First
Řeším: Fanatic Caves, Fire
Každá PAGE musí obsahovat ID postavy jinak vás nenajdeme pokud jste offline !
proc bych mel nekomu vysvetlovat kvuli jakymu "bugu" to tam je? s tim jakym stylem se na dp resi cokoliv, neverim ze by se to stejne kdy dohledavalo, tak proc to nekomu radit?Edail píše: Wizzy:
to vase bubu-hlidame-to neni tak hruzu nahanejici jak si myslite ;)
Já vůbec nemluvil o tom že máš někomu vysvětlovat nějaký bug nebo už vůbec něco takového prozrazovat šmarjá já tím myslel to, že všichni ti co vědí jak se to kouzlí moc dobře ví, že ty to víš taky, jenom jsi byl línej to tam napsat a myslel jsem přesně tohle, že kdyby tam bylo, tak tě neubude:Wizzy píše:proc bych mel nekomu vysvetlovat kvuli jakymu "bugu" to tam je? s tim jakym stylem se na dp resi cokoliv, neverim ze by se to stejne kdy dohledavalo, tak proc to nekomu radit?Edail píše: Wizzy:
to vase bubu-hlidame-to neni tak hruzu nahanejici jak si myslite
Prostě za čárku ještě napsat kouzlo jde prvně přes nekro a pak přes magery nic víc :p a tvůj post by byl hodnotnější a odpověděl vpodstatě na vše =)Silence píše:Nekro svitky se skládají ze dvou částí
The First
- Mir
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
Wizzy nikto ťa nenútiť odpovedať na položené dotazy. ak nechceš odpovedať tak je nelogické že odpoved v konečnom dôsledku podáš. to akým tónom činíš môže pôsobiť urážlivo a často tomu tak je a je to zámer.proc bych mel nekomu vysvetlovat kvuli jakymu "bugu" to tam je? s tim jakym stylem se na dp resi cokoliv, neverim ze by se to stejne kdy dohledavalo, tak proc to nekomu radit?
to vase bubu-hlidame-to neni tak hruzu nahanejici jak si myslite
ja sa ti vôbec čudujem že za bugnutie lotérie ty dostaneš jai a nie ban a mne sa tu Triglav vyhráža banom za normálne bugreporty.
áno. tvoja kritika štýlu riešenia vecí na DP je vskutku oprávnená

Edit by Mul: Mire hlavne ze ty si se ted vyjadril k veci, tohle si pis wizzymu na icq treba
edit:
k tématu - Castian prvý fízz môže byť kvôli nízkej nekromancii ten sa dá regulovať skriptovo a pri určitých hodnotách môže byť šanca na nekrofizz naprosto nulová. druhý fízz závislý na magery a je hardcoded.
dôvod na toto riešenie je aj ten že ludia by mohli kliknúť na nekrosvitok, ten by manu teoreticky neubral, potom by kúzlo zrušili. necro by im rástlo, magery nie, ale mana by sa im nemýňala
to Mul: ešte nejaké dotazy

Edit by Mul podruhe: Sem nechtel psat zbytecnej post. Aspon sis to editnul aby to bylo k veci :p
edit by Mir znova : aby som ťa needitol :_)
I believe in miracles.