Lord Razenmot píše:
U člověka mě tvá neznalost nepřekvapuje, Nostromo nebyl upír a neměl žádný důvod dějiny přibarvovat. Hříšníci? Strhli jste na sebe totalitu moci a řád který jste vytvořili a v kterém vládnete nazýváte dobrem, toleranci a bohové vědí jakými dalšími nesmysnými jmény. Je pirozené, že ho bráníte, ale je také přirozené že tvorové, které se vám ještě nepodařilo ovládnout se proti němu bouří.
Zeptej se elfů jak jsou spokojeni s vaším "tolerantním světem", zeptej se draků, terathaů, jěštěrců, zeptej se nás nehumanizovaných upírů a desítek dalších, které ten podle vás ideální svět utlačuje. Všichni ti odpoví stejně. My bojujeme o své místo, o svůj svět, o své přežití .. klidně ten boj můžeš nazývat zlem, ale stejně tak já mám právo nazývat zlem váš boj o udržení řádu, který je vůči našim rasám nepřátelský a nespravedlivý.
Jste tak zaslepeni sami sebou že nevidíte nic jiného.
Samozřejmě že vím kdo byl kronikář Nostromo, ale to nic nemění na tom, že toto podání historie je poněkud jednostranné. Ano, pouze citujete jeho kroniku, ovšem to, co hlásáte vy sami, když chodíte po světě a "promlouváte" s lidmi s mnohdy velmi liší od jeho zápisů a navíc Nostromo byl známý svým sympatizováním jak s upíry, tak i s dalšími rasami. Možná to byla spíš fascinace než sympatizování. Nicméně jeho kronika je to jediné co máme, takže nezbývá než se na ni spoléhat. Ale musíme mít oči otevřené a musíme rozlišit jeho smyšlenky od faktů. Ovšem i sám Nostromo uznává, že lidské společenství poskytlo upírům ochranu a prostor k životu. Vy po nás chcete, abychom vám umožnili vraždit nás samé, chcete pomstu, odplatu za způsobené křivdy. Ale lidstvo si vše co má, vybudovalo samo, vlastníma rukama. Nikdy jsme vás vědomě neohrožovali, pokud vaše existence neohrožovala lidstvo jako celek. Nechali jsme vás i po prohraných bitvách žít mezi námi, starali jsme se o vás ač kdybychom měli vaši pomstychtivou povahu, nejspíše bychom vás rozprášili za skutky, co jste na nás napáchali ještě před Apocalypsou. Vždyť my jsme byli vašimi otroky, ne vy našimi!
Ano, vy bojujete za svou existenci, za své přežití a my teď budeme dělat to samé, jestliže nás začnete ohrožovat. Což jste však již začali...