Úprava pravidel blue/pk
Úprava pravidel blue/pk
Měl bych návrh na úpravu pravidel ve smyslu, že by byla úplně zakázána spolupráce modráků a pk... Dost kazí hru, když vás nejmenovaná guilda začínající na A bonzne, zavolá pk ... kouká se, jak vás pokosí a pak si s pk pohodlně dojde vaší mapku ... V reálu taky nejdete s odsouzeným vrahem na ryby nebo na kávičku... :p
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úprava pravidel blue/pk
Dejme tomu si v gulde začínající na M a potkáš lidi z A jak jsou na mapce.Necháš si to pro sebe a nekontaktuješ lidi z M?Je to dvousečné.
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Toto asi podchytit nejde.
Presunuto do vlastniho topicu:
http://darkparadise.cz/Forum/viewtopic. ... 1a4661160c
Presunuto do vlastniho topicu:
http://darkparadise.cz/Forum/viewtopic. ... 1a4661160c
Naposledy upravil(a) dacaleb dne 11.11.2017 13:03:52, celkem upraveno 1 x.
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Jak se trekuje přez ID?
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Za mě se mi nelíbí kooperace PK/Blue hlavně v boji.
Blue běhající s modrou skupinou avšak nebojuje jen podává informace svým červeným spoluhráčům + když umře tak ještě zlootí nejcennější věci. Jelikož není zapojen do boje a na to klid i čas.
Blue běhající s modrou skupinou avšak nebojuje jen podává informace svým červeným spoluhráčům + když umře tak ještě zlootí nejcennější věci. Jelikož není zapojen do boje a na to klid i čas.
Taky se mi moc nepozdava ze muze byt do dungu slozena skupina Blue + PK. Za toto by mel byt nejaky postih pro ty Blue. Bohuzel si nedokazu predstavit jak toto resit ze stany GM a proto to je neco s cim se musi pocitat.Empair píše:Za mě se mi nelíbí kooperace PK/Blue hlavně v boji.
O praskacich ve skupine, no pokud jsou ve Vasi skupine, tak je to asi vase chybka, protoze lidi si mate brat jen ktere znatea verite jim. Pokud jde o jinou skupinu co potkate, tak holt vzdy pocitej stim ze to jsou "prevleceny" PK ;].
Je mi jasné, že pkčkům se nebude líbit jakákoliv změna, stejně jako guildám které s nima spolupracují. A podchytit se to dá - jsi viděn jak se bratříčkuješ s pk -> šups a máš na kontě 3 killy ... je to jednoduché :p
To problem neni, kdyz to vyresis takto jednoduseSikus píše:Je mi jasné, že pkčkům se nebude líbit jakákoliv změna, stejně jako guildám které s nima spolupracují. A podchytit se to dá - jsi viděn jak se bratříčkuješ s pk -> šups a máš na kontě 3 killy ... je to jednoduché :p
- jak toto dokazovat? Pres foto? Bude to zneuzivano prave temi "moralnimi" hraci.
- dojde k omylu a bude "poraven" neviny clovek.
V tomto pripade proste 100% pochyceni neni mozne a proto je lepsi, kdyz to neni reseno vubec. Stejne je to z pohledu GM asi vic zalezitost co si hraci maji resit mezi sebou (tj. pojizdej PK za Blue a zle Blue pojizdej PK ;]) a do pravidel to nepatri.
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
A jak se teda trekuje přez to ID , když to dělaj všichni tak chci taky.
A je to asi milion páty PK topic , furt dokola někdo nedokáže přenést přez srdce že PK do hry patří.Jako ano naštvě me když dejme tomu potkám PK a modrého , modrej vyšipkuje červeného kterého paruju ale nestěžuju si hned na forum nebo nepíšu page jak nějaký bonzák.Ani nenapíšu page když mi někdo kopne helpem z boje , přidělává to akorád práci GM.No a když mě naštve modrák třeba že mě otevře dveře do Blodu aby to bloknul?Prostě ho sejmu.
A je to asi milion páty PK topic , furt dokola někdo nedokáže přenést přez srdce že PK do hry patří.Jako ano naštvě me když dejme tomu potkám PK a modrého , modrej vyšipkuje červeného kterého paruju ale nestěžuju si hned na forum nebo nepíšu page jak nějaký bonzák.Ani nenapíšu page když mi někdo kopne helpem z boje , přidělává to akorád práci GM.No a když mě naštve modrák třeba že mě otevře dveře do Blodu aby to bloknul?Prostě ho sejmu.
,,morální,, hráči to právě využívat nebudou podvodným způsobem, dnes existuje hodně způsobů jak to dokázat, fotka není zrovna vypovídající, ale takové videjko už třeba jo... jde jen o to, aby to bylo v pravidlech a mohli se o to slušní hráči opřít.dacaleb píše:To problem neni, kdyz to vyresis takto jednoduseSikus píše:Je mi jasné, že pkčkům se nebude líbit jakákoliv změna, stejně jako guildám které s nima spolupracují. A podchytit se to dá - jsi viděn jak se bratříčkuješ s pk -> šups a máš na kontě 3 killy ... je to jednoduché :p
- jak toto dokazovat? Pres foto? Bude to zneuzivano prave temi "moralnimi" hraci.
- dojde k omylu a bude "poraven" neviny clovek.
V tomto pripade proste 100% pochyceni neni mozne a proto je lepsi, kdyz to neni reseno vubec. Stejne je to z pohledu GM asi vic zalezitost co si hraci maji resit mezi sebou (tj. pojizdej PK za Blue a zle Blue pojizdej PK ;]) a do pravidel to nepatri.
Posuďte sami jestli není už za hranicí případ, kdy vás doběhne modrák na začátku dungu a řekne vám ať odkopnete, že dojdou jejich kamarádi pk a zabijou vás... Není tohle už trochu moc? :p
Roupama už nevíte co byste dělali ? Zaprvé dokázat někomu že si zavolal kamarády nejde a i když to je někdy nepravděpodobné, může se jednat o shodu náhod. PK ani s PK jsem nikdy nehrál ale podle mě to že někdy dojdou na pojezd je dobré zpestření hry. I staré dobré obvinování nedůvěřivců mezi sebou.
Jediné co bych zakázal pravidly je PvP mezi blue/blue, několikrát se to řešilo taky, právě ty pvp v dungách nebo pojezdy v GZ. Dostat kill za zabití modrého prostě nikomu vadit nebude když skupina dostane equip za pár mega.
Jediné co bych zakázal pravidly je PvP mezi blue/blue, několikrát se to řešilo taky, právě ty pvp v dungách nebo pojezdy v GZ. Dostat kill za zabití modrého prostě nikomu vadit nebude když skupina dostane equip za pár mega.
Nepsal jsem, že se má trestat přímo za bonzování ... je mi jasné, že to dokázat nejde. Ale následná spolupráce už dokázat jde, jasný důkaz je, že si pak spolu dojdou dung nebo mapku, kde vás pojeli. Popř. si i rozdělí vaše věci.Raziel píše:Roupama už nevíte co byste dělali ? Zaprvé dokázat někomu že si zavolal kamarády nejde a i když to je někdy nepravděpodobné, může se jednat o shodu náhod. PK ani s PK jsem nikdy nehrál ale podle mě to že někdy dojdou na pojezd je dobré zpestření hry. I staré dobré obvinování nedůvěřivců mezi sebou.
Taky je mi jasné, že PK prostě jsou součásti hry a když mě někde pojedou tak to sice naštve, ale neřeším to. Něco jiného je když se do toho pletou modráci.. a jak tady už několikrát zaznělo- když se paktuješ s PK tak hold budeš taky PK.
Když si to pozorně přečteš znova, tak možná pochopíš, že tu nebylo ani jednou řečeno, že by se měly trestat PK.
Uo je hra, ktera nabizi moznosti hrani takove, ze nekdy kazdemu bude pripadat, jak je to vuci nemu strasne, ale straaaasne nefer... kazdopadne, pri kazde takovehle chvilce zakladat topik o zmene? Je na to ten uplne nejjednodussi zpusob... prizpusob se stylu hrani kterej je in a mas po problemu.
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
Tady asi nedošlo k pochopení toho co jsem měl na mysli.dacaleb píše:Taky se mi moc nepozdava ze muze byt do dungu slozena skupina Blue + PK. Za toto by mel byt nejaky postih pro ty Blue. Bohuzel si nedokazu predstavit jak toto resit ze stany GM a proto to je neco s cim se musi pocitat.Empair píše:Za mě se mi nelíbí kooperace PK/Blue hlavně v boji.
O praskacich ve skupine, no pokud jsou ve Vasi skupine, tak je to asi vase chybka, protoze lidi si mate brat jen ktere znatea verite jim. Pokud jde o jinou skupinu co potkate, tak holt vzdy pocitej stim ze to jsou "prevleceny" PK ;].
Bavím se o PvP kde se k modré skupině přidá další Blue hráč, který ale v této skupině působí pouze jako špeh/looter.
Ale nemyslím si, že je způsob jak toto ošetřit. Za mých PvP časů jsme to řešily tím, že jsme běhali za PK, kde si člověk může s klidným srdcem takového obejdu odstranit. Bohužel v dnešní době PvP hraje tak málo, že logovat/trvořit PK postavy abychom mohli bojovat proti jiným PK bez vměšování jejich špehů nemá význam. Radši jsme se z klasického PvP stáhnuly.
... jo a taky jsem říkal, že těm co to takhle vyhovuje žádnou změnu chtít nebudoucermi píše:Uo je hra, ktera nabizi moznosti hrani takove, ze nekdy kazdemu bude pripadat, jak je to vuci nemu strasne, ale straaaasne nefer... kazdopadne, pri kazde takovehle chvilce zakladat topik o zmene? Je na to ten uplne nejjednodussi zpusob... prizpusob se stylu hrani kterej je in a mas po problemu.

Nehraju, protoze nemam naladu se dohadovat s kazdym blbeckem, co breci o systemovem osetreni kazde ptakoviny, misto toho aby si poradil sam/ se skupinkou, takze tesne vedle sikus
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
Tohle jsou ale právě věci, které si sám neošetří nikdo. A vyjadřuj se tu slušně, já tě blbečkem nenazývám ... i když si to třeba myslím ...cermi píše:Nehraju, protoze nemam naladu se dohadovat s kazdym blbeckem, co breci o systemovem osetreni kazde ptakoviny, misto toho aby si poradil sam/ se skupinkou, takze tesne vedle sikus
Cermi, nezlob se na mě.. Ale někoho PVP baví a někoho ne.. nebo na to nemá vlohy/nechce.. tak proč je mu tedy násilně vnucováno? Kdo chce PVP tak ať si ho běhá, ale ne na úkor hráčů kteří to PVP běhat nechtějí. Už to tu bylo tolikrát a bude to tu dokud tenhle server nezanikne, nebo se to nezmění. TO je můj názor..cermi píše:Nehraju, protoze nemam naladu se dohadovat s kazdym blbeckem, co breci o systemovem osetreni kazde ptakoviny, misto toho aby si poradil sam/ se skupinkou, takze tesne vedle sikus
Navíc kdyby PK měli nějákou čest a nezabíjeli nebohé crafty/kopáče/tamery a neukradli jim příslovečně i špinavý spodky, nezabily jim jezditko tak by to také bylo o něčem jiném. Jenže ruku na srdce 99% zdejších PK se chovají jak prasata který chtějí akorát modráky zbytečně nasrat a obrat o itemy. Jen jednou jsem zažil PK který nás pojeli v dungu ale resly nás a řekli že to hrajou jen pro zábavu a ne pro itemy. To byly skutečný PK který měli čest a ne ty "šmucky" co jsou tu teď.
Eru, DP ale od zacatku neni server pro slunickare, uz pristupem GM, kteri se znikym moc nemazlili. Proto bych "cest" u PK nikdy neocekval, at uz jako RP prvek, nebo proste hracovu povahu. Vsude se najdrou ruzni lide. Proste PK sem patri, pro nas true Modraky, neni jineho zbyti nez to prijmout.erunno píše:Cermi, nezlob se na mě.. Ale někoho PVP baví a někoho ne.. nebo na to nemá vlohy/nechce.. tak proč je mu tedy násilně vnucováno? Kdo chce PVP tak ať si ho běhá, ale ne na úkor hráčů kteří to PVP běhat nechtějí. Už to tu bylo tolikrát a bude to tu dokud tenhle server nezanikne, nebo se to nezmění. TO je můj názor..cermi píše:Nehraju, protoze nemam naladu se dohadovat s kazdym blbeckem, co breci o systemovem osetreni kazde ptakoviny, misto toho aby si poradil sam/ se skupinkou, takze tesne vedle sikus
Navíc kdyby PK měli nějákou čest a nezabíjeli nebohé crafty/kopáče/tamery a neukradli jim příslovečně i špinavý spodky, nezabily jim jezditko tak by to také bylo o něčem jiném. Jenže ruku na srdce 99% zdejších PK se chovají jak prasata který chtějí akorát modráky zbytečně nasrat a obrat o itemy. Jen jednou jsem zažil PK který nás pojeli v dungu ale resly nás a řekli že to hrajou jen pro zábavu a ne pro itemy. To byly skutečný PK který měli čest a ne ty "šmucky" co jsou tu teď.
Pro PK obecne bych sdelil, ze full loot a takovou volnost v tom jak jinym hracum muzete zneprijemnovat zivot pravdepodobne naneleznete v zadne jine hre, protoze tam jdou vetsinou spravci na ruku te "moralnejsi" skupine. Chapu ze by jste radi dobehli i Desp za 10minutek, nic mene to az nastane, tak tu budete behat sami ;]. Uvidime, GM team je vasi komunite ocividne naklonen, viz. Ilshenar a rychlost vyreseni vaseho problemu.
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Ano určitě je gm team nakloněn pk:)Do ilshenaru se za pk stále nedostaneš a přibyla non mark zona v pk portovišti.