"Mapchanger" aneb vyměnit své mapy za lepší ?

Vaše nápady a návrhy
Odpovědět
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

"Mapchanger" aneb vyměnit své mapy za lepší ?

Příspěvek od Legolend »

Ahoj všem, po chvíli na vlnách Britainských a jiných moří, po pár vylovených mapách a jejich lousknutí mě napadla následující featurka.

Co takhle nascriptit nějaký patník, sloup nebo zkrátka něco, co by bylo umístěno na specifickém, předem promyšleném, místě (třeba trh a né konec Despu 1+4, to by se asi míjelo účinkem) který by fungoval jako jakási směnárna, která by v předem daném poměru měnila různě levelové mapy za výše levelové mapky ?

Pro příklad dejme tomu, že v mapce lvl jedna je loot za celkově 10-15k jeslti si dobře pamatuju, v mapce lvl 2 je loot dejme tomu za 20k (nevím přesně, berte to jako příklad) proto určeme, že tento Mapchanger za 5 mapek lvl 1 vydá jednu mapu lvl2. Takhle by to v přednastavených poměrech šlo až do map levelu 5 (a třebaže ty poměry budou nastavené tak, že lidi ve finále vynaloží tolik map, že kdyby je všecky zašli, měli by ty samé prachy).

Jde o to že jedničky chodí:
-Lidi, začátečníci, kteří si chcou udělat radost z prvního samostatně zvládnutého pokladu...
-Jednou za čas z nudy někdo, kdo toho má doma po šuplících spousty a opravdu se vážně nudí

Zbytek jedinček dle mě v drtivé většině končí v pytlících v securkách případně čeká na nějakého fanatického vykupovače, který mi za jednu mapu s bídou 2k dá.

O levelovější mapky už třeba zájem narůstá, což je jasné :-P

Tímhle patníkem by se zkrátka jednak pomohlo počtu itemů na shardu a taky lidem, kteří doma tyhle mapky, které zřejmě nikdy nepůjdou (lvl 1,2), mají. Mohli by si to povyměňovat za vyšší (dle aktuální nálady či chtíče za lvl 3,4,5 které jsou atraktivnější).

Myslím, že i když třeba do té level 3,4,5 mapy budou lidi muset vynaložit tolik nižších mapek, že kdyby je zašli všecky, měli by stejný nebo i větší "mamon". Tak si radši zajdou tu vyšší.

Mám pocit, že by to byl zajmavý způsob oživení mapkové situace na DP :-)

Takže tak.

Otázka je to spíš ke GM týmu, připomínky širší veřejnosti pochopitelně povoleny :-)

Lego
Legolend [Etoiles]
and many others...

Ha, promluvil jsem,odcházím, za čas příjdu a kuknu na odpověď :P
Sikulka
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Re: "Mapchanger" aneb vyměnit své mapy za lepší ?

Příspěvek od Sikulka »

napad to je dobry ale lvl5 z toho nebudu to tazko us len kvoli tomu ze sa zrusil drop z fishingu aby si nemohol mat lvl5 len z afk skillu
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Legolend »

Sikulka píše:napad to je dobry ale lvl5 z toho nebudu to tazko us len kvoli tomu ze sa zrusil drop z fishingu aby si nemohol mat lvl5 len z afk skillu
Taky pravda, nicméně ta myšlenka toho poměru je pořád ve hře. Když do toho hráči vynaloží na výměnu tolik, že to bude v ceně lootu nastejno, tak je jenom rozdíl toho, že třeba 500 map lvl1 (které nikdo nikdy v serii zasebou stejně nepůjde) se bude chodit hůře než jedna pětka.
Je jasné, že nejvíc by to používala komunita rybářů. Nicméně lidi, kteří to třeba v mladické nerozvážnosti nakupovali po stovkách to prostě zaplatili a třeba by se toho tahle rádi zbavili. Případně lidé, kteří prostě postupem času ty mapky nasbírali a nechce se jim to kvůli nízké lvlovosti chodit.

Ohledně toho mít nebo nemít lvl5 mapu (potencionalni mamon) díky AFK skillu... Když bych měl jít do detailu, tak jestli ti dneska z té 5tky vypadnou věci za půl mega (dráty, sochy a ostatní opravdu cenné věci už tak tuším nepadají) tak když to namakruju třeba ve svitcích, které potom za půl míče prodám, jsem na tom podobně. Když nachytám 10 lvl čtverek a zajdu je, taky na tom budu podobně.

Takže tak ;) AFK by měli hlídat GMka, případně Counselorka, která to poslední dobou docela řezala :-P

Lego
Legolend [Etoiles]
and many others...

Severka
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Severka »

Suhlasim, sice si obcas rad z nudy zajdu kazdy level, ale 300 lvl 1 asi nedam :P V podstate by stacilo lvl 1 za lvl 2 a lvl 2 za lvl 3, z trojek uz obcas aj neco padne, takze to uz by sa celkom chodilo a aspon by sa mapy minali :)

Dalej ako lvl3 za lvl4 v podstate asi nema az tak cenu, povacsine davaju lvl3 pomaly lepsiu odmenu, styrky su nejak zabudnute :D a na lvl5 kludne vynechajte, nech je to vysada peknych odmien za dungy a podobne... :)
Ciatronic
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ciatronic »

LVL 5 je uplná blbost vzhledem k tomu že v nich padájí top zbraně top brnění a možnost padnutí sochy wire tam je taky takže to by byl šolích pro afkáře na lodích ale klidně do toho lvl4 by sem to dal ať se lidi těch věcí zbaví "jinak shardu už dávno nevadí pokud vím počet itemů o to šlo když ještě neměl server takovej hardware jako má těď"
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Já mapky chodím i jedničky dvojky. Prostě jak je nálada čas, jenom je fakt že nejlepší itemy co z toho jsou jsou GPčka jinak to je k ničemu ... sice tam je nějaká šance na mystika, ale pohle toho kolik mapek sem vykopal a kolik jsem měl mystiků tak bych řekl že to je tak 15-20 procent.
Možná by nebylo špatné zvýšit drop mystiků v těch low mapkách i na ukor těch defence guarding ruin might věcí.

Měnič mapek bych nedělal, to už by se mohly rovnou ty low mapky zrušit, protože kdo by to chodil když by si je mohl povyměnovat za lepší level?...
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Legolend »

Je to otázka, jak se to nastaví...

Level pět mapka blbost ? Proč ? Když si ten hráč tu potencionální TOP věc vpodstatě zaplatí přínejmenším cenu té mapky jenom v GPčkách, které by měl dostat ze všech map, které musí investovat ? String nebo wire tam prostě být může, ale kolik je tam procentuelní šance ? Mizivá... Za kolik dneska koupíš pětku ? 300-400k ? Když do toho ten hráč bude muset dát třeba 300 lvl 1 mapek, tak je to snad fuk ne ? :-) O to mi tu jde. Prostě to chce promyslet, prodiskutovat a nějak to třeba i dostat do nějakého zdárného konce ;)

Na počet itemů to můžu hrát tak nějak polovičně, protože těch mapek bude fakt "v pysk" a spheře je to už prý jedno :-) Druhá věc je, že by se hráče možná slušelo podpořit i jiným způsobem, než naplnit truhly v dungách ;)

Když se to všecko vychytá a vyladí, tak si myslím, že nebyl nijak nabourán trh (proč by měla jít cena itemů z mapek dolů, když si hráč výměnou dostatečně "zaplatí" ty itemy - rybáři utratí spoustu hodin lovem a ti co je koupí pochopitelně GPčka. Pak to bude pouze na prvním člověku, který nezapojí obchodního ducha, řekne si "však co, mapek jsem měl hafo, kašlu na to, střelím to pod cenou" těch bude málo a ostatní to budou držet pořád na stejných úrovních, jako kdysi)

Toť moje teorie ;)
Legolend [Etoiles]
and many others...

Wallace
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wallace »

porad je to lvl 5ka afk makrem, protikdyz uz tak 1000 lvl 1, 800lvl 2, 500 lvl3, 200 lvl 4, aby do toho nikdo nesel :p
Severka
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Severka »

Si afk nalovis 10x lvl4, predas ich a kupis 2x lvl5, takze lvl5 tam asi neni moc treba davat, skor 1 a 2, ked to sa zle predava, aj ked ktovie :P
Sikulka
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sikulka »

no stat sa mozu 2 veci
a)spravi sa to tak drahe ze to nikto robyt nebude
b)bude sa z toho dat spravit max lvl3 pri dobrej voli lvl4
Tymyan
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tymyan »

Pro mě klidně jenom do lvl 3 stačit bude. I z těch můžou padat zajímavý věci. Teď jen nějaké vyjádření GM týmu? :paranoid:
Severka
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Severka »

Tymyan píše:Pro mě klidně jenom do lvl 3 stačit bude. I z těch můžou padat zajímavý věci. Teď jen nějaké vyjádření GM týmu? :paranoid:
Ano, po lvl3 je uplne postacujuce, kopia sa mapky lvl1 a 2, teda aspon mne :)
Amigor
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amigor »

Určitě je to zajímavý názor a také bych se připojil pro .... a klidně bych dal i ty 4 a 5 ky (když dáš za mapu 5lvl - 300 map 1lvl nebude to tak prodělečný .p a ne každej ma tisícce jedniček ).... ne kazdej je chodi, a myslím že by bylo zajimavé o pro slabši hrače udělat opak ... s 3 třeba 5 x 2lvl atd... nejsou tu jen hrači co daj do kupy bandu lidi aby šli pětku :-) možná bych byl ještě pro zvyšení drop v 4 a 5 lvl.... i když ty npc to zase vytahnou slušně někdy...
Amigor - Padlý anděl,vyhnán svatým Michealem z nebe,jenž bloudí po zemi,a zotročuje všechny duše.
Zortlak - Temny Elfí mág, jenž poznal černou magii, a snaži se zotročit duše, živých i mrtvých.
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Legolend »

No, myslím, že se tady sešlo několik zajímavých názorů, návrhů...

Dále bych to asi moc nerozpitvával ;) Nějaké vyjádření těch nejvyšších ? :-)
Legolend [Etoiles]
and many others...

Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Legolend »

Opakovaně bych poprosil o vyjádření GM's k topicu.

Add

Neproběhla náhodou nějaká úprava scriptu ? Z poslední doby a sledování, měření atd. se zdá, že drop mapek se snížil.
Legolend [Etoiles]
and many others...

Ocroc

Příspěvek od Ocroc »

Vymena map do lvl3 by asi nebyl problem.

Do skriptu map se nehrabalo.
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Re:

Příspěvek od Legolend »

Ocroc píše:Vymena map do lvl3 by asi nebyl problem.

Do skriptu map se nehrabalo.

Ok, tak uvidíme, jak to projde ;) Jak jsem již psal, chce to pořádně promyslet ty poměry, ať to výjde jako kompromis ;)
Legolend [Etoiles]
and many others...

Odpovědět