těžba dřeva

Než se zeptáte, tak si pročtěte FAQ, zda nebyl váš dotaz již zodpovězen
mililim
Inkless
Inkless

těžba dřeva

Příspěvek od mililim »

Jsem mág, ale mám dobrý vztah k dřevu. Jak můžu těžit dřevo, dále ho zpracovávat a připadně něco vyrábět ?
koupil jsem si pilu a sadu nařadí na opracování dřeva, ale zadrhl jsem se na první věci, jak pokácet strom ..
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Re: těžba dřeva

Příspěvek od Retromancer »

Kup si sekerku na sekání dřeva, k dostání u craftů.
Pak použij sekerku na strom. A voilá, bude polínko. Další opracování je ovšem na řemeslnících. Jediné co ty, jako mág, dokážeš ze dřeva vyrobit, jsou polínka a nebo třísky.
Marcus De Raven
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcus De Raven »

Pokud máš v plánu těžit vyrábět kutit.. je nejlepší povolání craft, který po objevení se ve světě má v baťůžku hned v základu sekeru na stromy. Tuto si může i vyrobit. Craftsman také víc unese než-li mág.

Ze dřeva může vyrábět:
http://www.darkparadise.cz/main.php?pg=carpentry

Se svou postavou mága můžeš podnikat výpravy apod..
mililim
Inkless
Inkless

Příspěvek od mililim »

Jasný, mág má jiný specifika, chtěl jsem si i nějak přividělat .. Tak zkusím něco jiného .. zabíjím lupiče atd.
Jinak mám spoustu mečů, halaparten a palcátů, dá se třeba taková kořist nějak zpeněžit ? nebo to mám někde vyhodit, že je to k ničemu
Všimnul jsem si že je asi vůbec velkej problém cokoliv prodat ..
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Nepotrebne veci neprodas to je pravda, ty ani nezbirej

Jestli zacinas, tak zkus ve svem cechu najit truhlu(zamcena) a nad ni cedulku s icq spravce cechu(je mozne, ze uz to nikdo nedela) a ten ti muze poradit co a jak

Zkus chodit nb dungy ty jsou udelany pro trenovani

Seznamuj se s lidma ve hre, vetsina treba budou blbci, ale nekteri ti muzou poradit a muzes s nima i hrat

Zkus se prihlasit do gildy, zase narazis na spatne a dobre

Najdi lepsi mista s npc ktera se dokolecka vyplati obihat protoze tam z nich neco zajimaveho muze padnout

Ale jestli i pres to vse chces jen proste ziskat mamon se zacinajicim magem, tak kupuj a prodavej regy, svitky. Pis a prodavej svitky. Michej a prodavej lektvary ...... a nebo jdi k hated
mililim
Inkless
Inkless

Příspěvek od mililim »

Mě by bohate stačilo sehnat jen základní věci pro seslani kouzla. Zabiju priseru koupím suroviny a tak dokola. Peníze nezbyvaj. Dá se to nekde alespoň najít ? A ještě jedna drobnost. Prestupuje se v ultime na nějakou vyšší úroveň ? Jinak potkavam zatim dobry lidi ..;)
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Z priser prave ty zakladni suroviny pro seslani kouzla padaji. Se divej, co z kterych priser pada a kolik toho pada. Znovu rikam, zkus nb dungy, jestli zacinas, ty jsou udelany, aby jsi zaroven trenoval a ziskaval veci pro hrani, jsou tam i poklady. http://www.darkparadise.cz/Forum/viewtopic.php?f=7&t=29 Kdyz potkavas ty dobre lidi, tak se jich ptej at ti ukazi ve svete mista ktera hledas. Taky existuji mapky pokladu, ty horsi lvl 1 az 4 muzes ziskat i rybarenim, ale jinak byvaji v pokladech, padaji z priser.
Zadne urovne postav typu lvl v uo nejsou, proste bud mas max, nebo ne
O gildy se zajimej, nehrej sam
Tu mou poznamku o hated si neokomentoval
mililim
Inkless
Inkless

Příspěvek od mililim »

Jasny zkousim to. Hated jsou kdo? Nejaka skupina co nema nikdo rad?
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

mililim píše:Jasny zkousim to. Hated jsou kdo? Nejaka skupina co nema nikdo rad?
Nějaka skupina co ma rada jen sama sebe :)
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik Nighelt »

Hated jsou strašně zlí lidé většinou mezi 12-15lety kteří zabíjejí všechny hodné modré hráče jako je třeba Pheme a podobně.. takže těm se vyhýbej. Ale když napíšeš Phemovi tak tě třeba založí pár tisícovkou regů a nějakýma spotřebákama bo on hraje toho hodnýho. Mno a když se mu nebude chtít napiš mě já ti klidně spotřebáky nahrnu.
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-

Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Pheme píše: Tu mou poznamku o hated si neokomentoval
http://i38.tinypic.com/2hicvwo.jpg

Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Napred si to rozumbrado nighelt precti cele, at me muze komentovat

A k tobe mililim, zkousel jsem jestli jses vubec podival na ty gildy, tam by jsis vsiml i hated, je to gilda hernich zlodeju. Snad jedina ted aktivni ktera pojizdi dungy. Takze proto jsem je zahrnul do moznosti jak ziskavat mamon
Wrall Nightmare

Příspěvek od Wrall Nightmare »

Pheme píše:Napred si to rozumbrado nighelt precti cele, at me muze komentovat

A k tobe mililim, zkousel jsem jestli jses vubec podival na ty gildy, tam by jsis vsiml i hated, je to gilda hernich zlodeju. Snad jedina ted aktivni ktera pojizdi dungy. Takze proto jsem je zahrnul do moznosti jak ziskavat mamon
My dungy nepojizdime :(
Brekot tebe a podobnych modraku zapricinil tolik zmen, ze o dobihani dungu muzeme tak mozna vypravet svym vnoucatkum.
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Pheme píše:Napred si to rozumbrado nighelt precti cele, at me muze komentovat

já to celé četl..
a nebo jdi k hated -> Tu mou poznamku o hated si neokomentoval
-nevěděl kdo jsou Hated a tak tvůj, jistě trefný postřeh, neokomentoval -> sákryš jaktože se o těch hated nezmínil?! to ho musim trošku pokárat, ať mě odpoví -> http://i38.tinypic.com/2hicvwo.jpg

četl jsem to celé, okomentoval jsem tě již prve.. o čem to bude teď?

mililim
Inkless
Inkless

Příspěvek od mililim »

Retromancer : Tak jsem byl u craftu, ale ze by slo od nich neco koupit ? .. dam buy a postava napise HUH ? .. fakt dobry .. a uz jsem se tady kdesi docetl ze funce sell je zrusena, tak mam vubec obavy abych to polinko vubec mohl nekomu prodat. Proste to vypada ze ostatni veci jsou tu omezeny, nezbyva proste nez valit jen dungeony. na ultime me prave pritahovalo ze tu ma hrac hodne moznosti .. na tomto svete ale ee .. co uz ..
Marcus De Raven
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcus De Raven »

On myslel u Craftsmanů jako hráčů ne npc. Proto jsem ti psal o povolání Craft :) .

Jinak nevěš hlavu, v tého hře máš opravdu hodně možností.. Já se teď třeba raduju z toho, že si sám vyrábím šípy a šipky :) .
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Vy dva blbecci z hated sem prosim nepiste, neni to tady o vas, neni to ani o me. Tak jestli nemate, co poradit tak si jdete sve myslenky psat na vasi mapu

Mililim: Vendorum uz bohuzel nic neprodas. Tato jejich funkce byla zrusena kvuli hracum kteri to ve velkem bugovali. System zmenen napred na nakupovaci "sutry" potom nejaka dobra duse udelala nove/jine menu, ale uz jen nakupovani
Takze vse, co chces prodavat tak musis primo hracum. Ze neprodas se neboj, vetsina hracu uz je majetkove na takove urovni, ze uz je skoro nic nedonuti, aby straceli cas tim, ze si budou suroviny sami harvit/obihat
Prodavat muzes ve hre na trhu, na dp strankach na vyvesce, nebo na foru je na to take sekce. Jak si ziskas klientelu uz ti lide budou automaticky psat na icq
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Retromancer »

mililim píše:Retromancer : Tak jsem byl u craftu, ale ze by slo od nich neco koupit ? .. dam buy a postava napise HUH ? .. fakt dobry .. a uz jsem se tady kdesi docetl ze funce sell je zrusena, tak mam vubec obavy abych to polinko vubec mohl nekomu prodat. Proste to vypada ze ostatni veci jsou tu omezeny, nezbyva proste nez valit jen dungeony. na ultime me prave pritahovalo ze tu ma hrac hodne moznosti .. na tomto svete ale ee .. co uz ..
No tak trochu podrobněji 8)
Za dávných časů (pár let zpátky) byla opravdu možnost prodávat určitou skupinu předmětů NPC vendorům. Jednalo se o některé zbraně, některé zbroje a i například reagenty. Jenže jako vždy se i tady našli tací, kteří přišli na "pár" ekonomických bugů - jedním z nich bylo například skupování ingotů, vyrábění přileb a jejich následný prodej s velkým ziskem. GM tým se tedy rozhodl, že lepším řešením, než neustálé upravování výkupních cen a sledování různých zbrojí, které budou padat z npc a možností jejich prodeje VS náročnost zabití daného npc, bude úplné zrušení možnosti jakéhokoli odkupu pomocí NPC.

Tedy - pokud ti z nějakého npc padne nějaká magická zbraň, zbroj, nebo třeba speciální předmět, budeš na to upozorněn (i tví přátelé) textem, který se objeví nad tvou postavičkou. Pokud má nějaké npc krom pytlíčku pojmenovaného "Loot" v batůžku po smrti i jiné předměty (nejčastěji různé zbraně, nebo části zbroje) je velmi pravděpodobné, že z těla nepůjdou sebrat. Buď se rozpadnou, nebo budou "uzamčeny" v těle. Pokud sebrat půjdou, bude se s největší pravděpodobností jednat o předměty obyčejné a nevalné kvality.
Zbroje plátové a kroužkové by mělo být možné roztavit na speciální peci za asistence Craftsmana (hráče) na ingoty (nejčastěji ironu) a ty poté následně prodat hráčům, hrajícím crafta.

Dále k ekonomické situaci - přestože není možné základní suroviny (dřevo, rudy, ryby) prodávat NPC, je zde velmi velká pravděpodobnost, že je koupí hráči. Například tebou zmiňované logy dřeva se běžně obchodují za cca 8gp/ks i více. Podobnou cenu mají i základní ingoty ironu. Pokud v miningu dosáhneš mistrovské úrovně, tak takový jeden ingot mytherilu se prodává i za cenu vyšší než 2000gp.

Samozřejmě protože jde o obchod mezi hráči, není cena nikdy pevně stanovena, ale závisí především na vzájemné domluvě.

Ještě ti doporučím pro obchodní nabídku používat záložku "vývěska" v menu webu Dark Paradise (je potřeba registrace) >> odkaz ZDE.
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

tak nejdřív tu píšeš o hated a pak jsi smutný když se účastníme debaty? blbečky si schovej od cesty kdyby si mu místo těch keců kde co má hledat a co dělat radši dal něco do začátku, popř ho alespoň provedl po světě pomohl by si mu víc.. ;)

mililim
Inkless
Inkless

Příspěvek od mililim »

Tak jsem to zkoušel rozjet i s pomocí jednoho hráče, který mi pomohl. Ale stejně je to o ničem. Nic proti kouzlení, ale uplně mi připadá fakt zbytečný, mít plnej batoh nějakých bylin. Já jsem novým hráčem ultimy a co jsem slyšel tak je prý hodně podobná Drd plus, ale už vím že to byla jen iluze .. :))))
Jinak do nějakého spolku se mi osobně ani moc nechce, když vím že na to prostě ještě nemám ..
Možná ten klan pro začátečníky by nebyl zbytečněj, přece jenom družina, to je úplně o něčem jiným ..
Odpovědět