Sarija a spol.

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Baltik píše:Priklad?
Třeba ukamenování za nevěru.... Tobě to přijde normální?
A mirne pozapominas na drobnost, ze Saria je pravo, ktere plati pouze a vylucne vuci tem, kdoz se hlasi k Islamu, coz je ponekud krok vpred v porovnani se staty, kde je statnim nabozenstvim napr. krestanstvi.
A můžeš mi říct kolik procent lidí v těchto státech se nehlásí k islámu?
Saria? Ktera cast?
Například část o jejich sexuálním životě, ta si myslím jev dnešní době věcí každého člověka a ne zákonů.
Takze se ti nelibi pojeti, kdy je stanovena moralka ktera ale neni vynutitelna zakonem?
Ale u nás jsou přece také morální zásady, které nejsou vynutitelné zákonem a dodržují se. Jak ty víš že se v těchto zemích konkrétně tyto zákony dodržují? Zákon bez sankce ale nejni vůbec zákon, což občas nedošlo ani naší milé Džamile.. Jinak je pěkné jak ses vyhnul popsání té druhé extrémity, která bych řekl je na Šarie nejvážnější.
No wiki je fajn, ale radši volím knižní zdroje.
Naposledy upravil(a) Prafotr Morava dne 17.12.2009 18:17:56, celkem upraveno 1 x.
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Baltik píše:
Prafotr Morava píše:Nesrovnával bych použití atomových zbraní s touhle problematikou. Popravdě mám menší strach z povrchního západního politika, než z člověka ovládaného arabským právem....
Cemu rikas clovek ovladany arabskym pravem?

Jinak tohle me pobavilo. Israel, stat ktery donedavna vedl zlocinec ktery mel byt postaven pred soud, na jehoz dva predstavitele byl vypsan zatykac pro valecne zlociny v takove kolebce demokracie jakou je Spojene Kralovstvi je OK.

S tim rozhodne nesouhlasim, pokud je mozne a zadouci postatavit pred soud valecne zlociny a genocidu treba Saddama Husajna, Milosevice, honit pred soud kazdeho dedka z druhe svetove (coz je vsechno spravne) a pripadne kvuli tomu i napadnout suverenni stat, pak by melo byt samozrejme, ze bude pred stejny soud postaven i predstavitel jineho statu, odpovedny za organizaci vyvrazdeni uprchlickych taboru v roce 1982.
Tim masakrem myslis tohle?
http://www.velkaepocha.sk/200901286968/ ... jrutu.html
Jen doufam, ze tak plamenou rec, by si vedl i na libanonske krestanske milice kteri ten masakr technicky provedli
Na araby zijici na uzemi palestiny, libanonu(jak se jim rika palestinci), kteri odstreluji zidy
Na syrii, iran.. kteri sponzoruji hnuti jako hamas, fatah a tak maji vliv na deni(nikdy mir)
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Baltik píše:
Sir Artuhr píše: To jako Sharona jo?
Jo. Dneska uz je to off-topic, nicmene v dobe svate valky proti Saddamovi (s vylhanym obvinenim na MDW a s realnym obvinenim pro genocidu Kurdu) by bylo zcela logicke, kdyby podobne chraneni byli vsichni lide, nejen ti co se hodi kvuli rope.
Jenze je nesmysl z toho masakru obvinovat Sharona ci jiny predstavitele vlady Izraele nebo armady.
Dave Lister
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave Lister »

vytvorte si topik flame o hovnu u cesty a mrtvem starikovi tamtez a nechte tu prostor pro zajimave linky prosim vas..
hemeneks more gadzo vazelina!
Baltik
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baltik »

Prafotr Morava píše:
Baltik píše:Priklad?
Třeba ukamenování za nevěru.... Tobě to přijde normální?
Nejsem verici, takze nepripadne.
Na druhou stranu je pravdou, ze mi nepripadne normalni ani upaleni za carodejnictvi a za herezi, coz v teto spolecnosti v dobe, kdy byla rozvinuta podobne jako ony islamske staty, bylo naprosto normalni.
Nemylim-li se, tak konkretne tenhle trest plati navic pouze pro verici.
A mirne pozapominas na drobnost, ze Saria je pravo, ktere plati pouze a vylucne vuci tem, kdoz se hlasi k Islamu, coz je ponekud krok vpred v porovnani se staty, kde je statnim nabozenstvim napr. krestanstvi.
A můžeš mi říct kolik procent lidí v těchto státech se nehlásí k islámu?
Pravdepodobne to bude nekde mozne vyhledat.
Saria? Ktera cast?
Například část o jejich sexuálním životě, ta si myslím jev dnešní době věcí každého člověka a ne zákonů.
Ne.
Pokud bys napsal "v dnesni dobe v evropske kulture", tak bych souhlasil (a doplnil rejpavou poznamku ze je veci kazdeho cloveka a plne "pravo ditete" prinest do skoly fotrovu flintu a postrilet pulku tridy)
Ale u nás jsou přece také morální zásady, které nejsou vynutitelné zákonem a dodržují se. Jak ty víš že se v těchto zemích konkrétně tyto zákony dodržují? Zákon bez sankce ale nejni vůbec zákon,
Zakon ktery neni vynutitelny, neni z pohledu ktereho prava zakon?

Tohle je typicky priklad sebestrednosti soucasne zapadni civilizace: my jsme jedina spravna volba a jediny pravdivy nazor, komu se to nelibi, toho presvedcime treba pomoci vyvozu demokracie tankem.

ad knizni zdroje: na ne se dava spatne link z fora pripadne cituje kdyz ty knizky nema clovek u sebe.
srbqf
Baltik
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baltik »

Pheme píše: Tim masakrem myslis tohle?
http://www.velkaepocha.sk/200901286968/ ... jrutu.html
Jen doufam, ze tak plamenou rec, by si vedl i na libanonske krestanske milice kteri ten masakr technicky provedli
Ti nejsou v cele statu vlastniciho jaderne zbrane.
Na araby zijici na uzemi palestiny, libanonu(jak se jim rika palestinci), kteri odstreluji zidy
Na syrii, iran.. kteri sponzoruji hnuti jako hamas, fatah a tak maji vliv na deni(nikdy mir)
Jinak jestli umis cist to co pisu a ne to co chces videt, tak si vsimni, ze tu stejnou rec mam na kazdeho, kdo se dopousti nasili pachaneho na civilistech. Bez vyjimky. A ono "bez vyjimky" zduraznuji.
srbqf
Anger
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anger »

Nechci se poustet do velkych diskuze ale muj nazor je :Nejsem zrovna dvakrat velkym zastancem multikulturniho souziti.A Aby mi jsem nekdo prisel a delal si svoje zvyky stavel mesity no fakt ne , kdybych ja prijel do Saudske Arabie a postavil tam kostel asi by mne rychle srovnali.

Takze az se nauci toleranci nebudu mit problem do te doby ne.
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny Matovic »

Anger píše:Nechci se poustet do velkych diskuze ale muj nazor je :Nejsem zrovna dvakrat velkym zastancem multikulturniho souziti.A Aby mi jsem nekdo prisel a delal si svoje zvyky stavel mesity no fakt ne , kdybych ja prijel do Saudske Arabie a postavil tam kostel asi by mne rychle srovnali.

Takze az se nauci toleranci nebudu mit problem do te doby ne.
imho im to mozes zakazat tak ako to spravily napriklad vo svajciarsku a dostavali :) ale toto urcite neplati len pre mesity ze? Co take sinagogy tie ti nevadia?(alebo neake dalsie bohostanky neviem co kdo ma ;p )
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Baltik
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baltik »

Anger píše:Nechci se poustet do velkych diskuze ale muj nazor je :Nejsem zrovna dvakrat velkym zastancem multikulturniho souziti.A Aby mi jsem nekdo prisel a delal si svoje zvyky stavel mesity no fakt ne
Pro me za me at si staveji co chteji a delaji tam co chteji, pokud to neodporuje nasim zakonum a neomezuji me.
Naposledy upravil(a) Baltik dne 18.12.2009 01:15:16, celkem upraveno 1 x.
srbqf
Baltik
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baltik »

Anger píše:Nechci se poustet do velkych diskuze ale muj nazor je :Nejsem zrovna dvakrat velkym zastancem multikulturniho souziti.A Aby mi jsem nekdo prisel a delal si svoje zvyky stavel mesity no fakt ne , kdybych ja prijel do Saudske Arabie a postavil tam kostel asi by mne rychle srovnali.
Tak Saudska arabie asi ne, tam si muzes stavet maximalne americke vojenske zakladny ;) ale kdyz uz jsme u toho Iranu...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_synagogues_in_Iran
srbqf
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Nevim jestli mam jen takovej pocit, ale balte nezda se me, ze by jsi psal "bez vyjimek"
Spis me pripominas jednoho kluka, ktereho jsem pred nedavnem na jedne pijatice upozornil, kdyz opet delal neplechu at se uklidni a nedela blbosti a on me odpovedel
A ty nikdy nedelas blbosti? Delas vid? Tak me dej pokoj
Pises tak, ze "co ty mas co komu rikat, kdyz jses stejnej"
Tim myslim treba, kdyz nekdo napise islamske nabozenske zakony a ty argumentujes, ze v krestanskem svete to v historii bylo jeste horsi
Spis me rekni proc se lide od nepameti kdekoliv na svete stale zabijeji?
Kde jsou lide neotresitelnych moralnich hodnot jako ty, aby to uz jednou provzdy zastavili?
Nebo jen zijeme v dobe, kdy na chvili vladne anglictina a zacas ji nahradi neco jineho?
Mrakoplas
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrakoplas »

nevim co resite, nabozenstvi je pitoma svine, kvuli ktery zheblo mozna i miliardy lidi:)
Omlouvam se za svuj dobry humor...

Pod vlivem Mamonstva
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Johny Matovic píše:imho im to mozes zakazat tak ako to spravily napriklad vo svajciarsku a dostavali :) ale toto urcite neplati len pre mesity ze? Co take sinagogy tie ti nevadia?(alebo neake dalsie bohostanky neviem co kdo ma ;p )
Zatímco kostely a synagogy jsou nedílnou historickou součástí naší kultury, minarety nejsou. Navíc synagogy u nás už můžou sloužit leda tak jako muzea, protože tu nezbyl skoro nikdo kdo by tam chodil. Ve Švýcarsku minarety lidé neodmítly proto že jsou to náboženské stavby, ale proto že jsou "agresivním" symbolem cizí expandující kultury, které se lidé zákonitě bojí. Křesťanský mainstream se umírnil, modernizoval oddělil se od státu, židovství je v defenzivě ve své poslední baště a nemodernizovaný středověký islám, který si stále činí nárok na určování společenských pravidel a řízení společnosti, jest na vzestupu. Je jen na tobě s kterou kulturou se identifikuješ a v jaké společnosti chceš žít.
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."

http://www.panslabyrinth.com/
Raynor
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raynor »

Z5 ke kořenům ať pohanství povstane z popela :p
Mrakoplas píše:nevim co resite, nabozenstvi je pitoma svine, kvuli ktery zheblo mozna i miliardy lidi:)
lépe bych to nenapsal ;)
Správce charity válečníků
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Raynor píše:
Mrakoplas píše:nevim co resite, nabozenstvi je pitoma svine, kvuli ktery zheblo mozna i miliardy lidi:)
lépe bych to nenapsal ;)
Ale kecy v kleci. :roll: Prachy jsou svině, kvůli nim už taky umřelo miliardy lidí ... moc je svině, demokracie je svině, auta jsou svině, ženský jsou svině, jakákoliv ideologie je svině, jakákoliv myšlenka je svině ... kdo není svině ať hodí kamenem. Umírat a zabíjet se dá pro cokoliv.

Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Raynor píše:Z5 ke kořenům ať pohanství povstane z popela :p
lépe bych to nenapsal ;)
Tak to popise vetsinou clovek, kteremu staci jednoducha vysvetleni a "pravda", ktery se nad problemem moc nezamysli a hloupe genaralizuje a neuvazuje v souvislostech. Docela velka moda v dnesni dobe.
Raynor
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raynor »

Já se zamýšlel dost...Asi až moc.Myšlenka boha je dost absurdní pro mě.Zatím mi víra akorát(křesťanství konkretně) dost zkomplikovala život.
Správce charity válečníků
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Ja nejsem taky zadny verici a nabozenstvi potazmo cirkevni pojeti nabozenstvi mi pripadne jako jedno z nejvetsich sfinstev na svete, ale rozhodne si nemyslim, ze je spraven proste jednodusse konstatovat Za vsechno muze nabozenstvi, umiraji kvuli tomu lidi apod.
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Sir Artuhr píše:Ja nejsem taky zadny verici a nabozenstvi potazmo cirkevni pojeti nabozenstvi mi pripadne jako jedno z nejvetsich sfinstev na svete, ale rozhodne si nemyslim, ze je spraven proste jednodusse konstatovat Za vsechno muze nabozenstvi, umiraji kvuli tomu lidi apod.
To je prima vycitat nekomu zobecnovani a v predchozi vete pritom psat v podstate uplne ten samy zobecnujici odsudek. :D

Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Kaj píše:
Sir Artuhr píše:Ja nejsem taky zadny verici a nabozenstvi potazmo cirkevni pojeti nabozenstvi mi pripadne jako jedno z nejvetsich sfinstev na svete, ale rozhodne si nemyslim, ze je spraven proste jednodusse konstatovat Za vsechno muze nabozenstvi, umiraji kvuli tomu lidi apod.
To je prima vycitat nekomu zobecnovani a v predchozi vete pritom psat v podstate uplne ten samy zobecnujici odsudek. :D
Spis slo o myslenku, ze neberu cirkev a nabozenstvi jako synonyma. Spis ser mi jednalo o to poukazat na rozdil mezi cirkvi a nabozenstvim jako takovym.
Odpovědět