Prv by sa to chcelo naucit aspon zakladnu gramatiku a potom sadat za pocitac a hrat mozog vymyvajuce hry...Alino píše:...len kamenovkY...
vopred dakujem za nadavkY
EDIT: cakas ich ale nevyvarujes sa im... smutne

Prv by sa to chcelo naucit aspon zakladnu gramatiku a potom sadat za pocitac a hrat mozog vymyvajuce hry...Alino píše:...len kamenovkY...
vopred dakujem za nadavkY
Tak když píšeš opravdu jak ****** z pomocné školy, tak se nediv.Alino píše:jop taketo dementne posti som cakal
Gogo píše: Podla mna ked chcu hated pojazdovat desp nech to robia jak kovaren..
ja ti dam lepsi (snad pre teba uzitocnejsi):pAlino píše:jop taketo dementne posti som cakal
Morpheus píše:ja ti dam lepsi (snad pre teba uzitocnejsi):pAlino píše:jop taketo dementne posti som cakal
Po precitani niektorych postov som usudil, ze by bodlo hodit sem nejake najzakladnejsie pravidla pravopisu. Vychadzam z chyb, ktore sa tu podla mna vyskytuju najcastejsie.
- vybrane slova: Kto precital zopar knih, nemali by byt prenho ziadny problem (odporucam velmi kvalitnu publikaciu http://www.vialitera.sk/inshop/pre-deti ... brane.html , pripadne je tu aj moznost sa ich vsetky nabiflit.
- pridavne mena: pridavne meno v mnoznom cisle sa pise s i!
napr. inteligentny clovek, inteligentni ludia (plural od slova clovek su ludia)
toto plati aj pre slova ktory/ktori, aky/aki atd.
- predlozky s/z: predlozka s sa viaze na instrumental(aspon myslim[img]images/smiles/smile.png[/img]), predlozka z na genitiv, v praxi to znamena: idem do dungu s niekym(s kym, s cim), vyberiem si veci z banky (z koho, z coho)
- by, aby - VZDY s Y!!!
- biť/byť::
biť: niekoho fyzicky napadnut(napr. zbijem ta)
byť: existovať (ja som, ty si...)
- my/mi:
mi: 1. os. jednotneho cisla, mi ako mne, napr. podaj mi pero
my: 1.os. mnozneho cisla, my ako nejaka skupina, napr. my sme inteligentni
Je toho urcite viac, ale na dalsie si momentalne nespominam.
A este jeden postreh: Podla vyskumov neplati, ze pravopis suvisi s inteligenciou.
BTW, toto vsetko je ucivo 1. stupna zakladnej skoly(1-4)
Inkvizitor Dan píše:ne kazdymu nevadi neco cist, kdyz je to co slovo to hrubka a pokud si nekdo nepamatuje z druhe tridy H,CH, K,R, D,T,N tak je to opravdu dost smutne.
Do novin nepíše, v novinách máš ještě korekturu, která tvoří svoje vlastní oddělení a opravuje za autora jeho nedostatky. Ale píše a pokud používá český nebo slovenský jazyk, tak dle jejich pravidel gramatiky a ne nějakou hatlámo patlámo.Darkness píše: Tak tohle bylo vazne trapne.![]()
![]()
Pise snad nekam do novin?? Ne nepise. Tak o co ti jde?? Jen dmenet asi jako ty si to nedokaze prelozit. On se normalne zeptal. Tak bud mu reknes svuj nazor nebo laskave drz klapacku.
Zajimalo by me jak dlouho si to hledal na googlu ty intelektuale.
si zabil, rusim acc na foreDarkness píše: Tak tohle bylo vazne trapne.![]()
![]()
Pise snad nekam do novin?? Ne nepise. Tak o co ti jde?? Jen dmenet asi jako ty si to nedokaze prelozit. On se normalne zeptal. Tak bud mu reknes svuj nazor nebo laskave drz klapacku.
Zajimalo by me jak dlouho si to hledal na googlu ty intelektuale.
kdo si rekne kost bez kosty a vubec mu to nevadi ten neni nemocny ale debil..Perseus píše:On si klidně řekne ta kost bez kosty a nepříjde mu to jako chyba.... Proto není na místě si z takových lidí dělat hned srandu. Už mi to tu připadne jako na základce kde se jeden druhému směje kvůli čemukoli co neni zrovna v modě
Abych to tak shrnul. Víš o těhle věcech nemnoho (autocenzura).Night Storm píše:[..] debil [..]