Vyberove zjistovani.
Re: Vyberove zjistovani.
topkum nastavil vetsi drop se poptavka po nich imho zvysi, pac cena logicky klesne a budou si je moct dovolit i mene majetni hraci.????? co je to za blbost pokud se zvýší poptávka spadne cena....je to spíš tak že se zvedne nabídka tak spadne cena, ale díky větší dostupnosti zůstane cca pořád stejná (zvedne se nabídka i poptávka).....jde mi spíše o to, že mi příde špatný to, že hráči se zlepšují a ještě jako bonus jsou dostupnější, čili jak si psal bude z toho easy mmorpg, kdežto kdyby se udělal ten direktivní plán do low dungu s tím a s tím a do med dungů s tím a stím zvýší se náročnost......co se tím získá? Budou znovu rovnoměrný ceny mezi ekvipem, protože i slabší věci budou potřeba.......to, že někteří hráči nebudou chodit low a medium, dobře at je nechodí....přesto si myslím, že je chodit budou ne vždy má člověk 4+ hodiny na top dung.
Bude tu vše pro hráče všech úrovní.
Zvýšení dropu ada a topek vůbec nic nevyřeší jen klesne obtížnost celé hry (o tom jak se budou pohybovat ceny je spekulace)
Jsem hráč co má v majetku cca 10M a považuji se za průměr vím že je spousta hráčů co má majetek 50M+, ale pořád je dost hráčů co o Elven kuších a dalších věcech jen sní, proto se považuji za průměr.
Lepší řešení jak zlepšit hratelnost a přilákání nových hráčů krom řešení viz výše mi příde zrychlit gain skilů.....třeba jen těch hlavních
Zvýšení dropu ada a topek vůbec nic nevyřeší jen klesne obtížnost celé hry (o tom jak se budou pohybovat ceny je spekulace)
Jsem hráč co má v majetku cca 10M a považuji se za průměr vím že je spousta hráčů co má majetek 50M+, ale pořád je dost hráčů co o Elven kuších a dalších věcech jen sní, proto se považuji za průměr.
Lepší řešení jak zlepšit hratelnost a přilákání nových hráčů krom řešení viz výše mi příde zrychlit gain skilů.....třeba jen těch hlavních
zajimavy, tak dlouhej post a pritom si vubec nic nenapsal (teda krom toho jak tu machrujes kolik mas mega :p)Rainbow píše:topkum nastavil vetsi drop se poptavka po nich imho zvysi, pac cena logicky klesne a budou si je moct dovolit i mene majetni hraci.????? co je to za blbost pokud se zvýší poptávka spadne cena....je to spíš tak že se zvedne nabídka tak spadne cena, ale díky větší dostupnosti zůstane cca pořád stejná (zvedne se nabídka i poptávka).....jde mi spíše o to, že mi příde špatný to, že hráči se zlepšují a ještě jako bonus jsou dostupnější, čili jak si psal bude z toho easy mmorpg, kdežto kdyby se udělal ten direktivní plán do low dungu s tím a s tím a do med dungů s tím a stím zvýší se náročnost......co se tím získá? Budou znovu rovnoměrný ceny mezi ekvipem, protože i slabší věci budou potřeba.......to, že někteří hráči nebudou chodit low a medium, dobře at je nechodí....přesto si myslím, že je chodit budou ne vždy má člověk 4+ hodiny na top dung.
v jednom topicu nekdo breci jak poklady sou low oproti tomu co bylo, v druhym se breci jak topka padaj hrozne moc a cela ekonomika dp stoji na tom za kolik je lidi kupujou
Realne Mire, to co tu navrhujes proste utvrzuje vsechny okolo ze o ekonomice (aleaspon na dp teda) ocividne nic nevis. Nerikam ze vsechno co pises je spatne, ano chtelo by to zpopularizovat horsi gear, horsi zbrane atd, ale realne proste na DP to nepude (protoze lidi maj hrozny zasoby vseho) a nema smysl najednou vymejslet cokoliv s topkama (kdyz jich maj lidi 80% co kdy padlo v bance). Tim ze snizich jejich drop akorat zvysis jejich cenu a v podstate akorat vydelas penize tem co je doted skudlili.
Wipe nebude, xkrat se to rikalo, a rozhodne ekonomiku dp nezachrani to ze topka ktery maj hraci !zadarmo! z pokladu by stali 2x vic, protoze hraci je stejnak ve vetsine neberou do dungu (jak sem psal, realne za tu cenu maj hrozne lame ability) a prachy za jejich pripadnej prodej by litali stejnak jen mezi hraci.
Samozrejme by se dal udelat hodne hodne dlouhodoby plan kdeby se omezil drop z miningu, drop +ovek atd, jenze kvuli 100 lidem coz tu je max spicka, se s tim nikdo delat nebude, kdyz to dobre funguje i takhle
Jediny co tezce chybi je nejakej odliv penez ze serveru (coz by moh castecne fixnout kve v doomu) a proste kde je moc penez ktery nikam netecou, tam roste inflace => proto momentalne stojej +9/+25 3x-4x vic nez dva tri roky zpatky :p
edit:ad hratelnost;
Chces prilakat nove hrace? Donut nekoho udelat vic questu a nejakou cestu jak zlepsovat char jinak nez jen skillama. Napriklad kdyby se upravil questbook* tak aby zvladal exp system; Za kazdej quest urcitej pocet expu, pri dovrseni expu, by to pridalo fame karmu a treba 0,5% do vsech skillu. A "Levely" Napsat jako title za .povolani. Realne? Nikoho levely nezvyhodni, maximalne epeen kdyz te nekdo inspectne. Prakticky? Aspon by lide focusovali vic na to hrat za jeden char a mohli by se predhanet kdo ma vyssi epeen a bylo by co delat i kdyz uz doafkovali vsechny skilly. A nbici by nemuseli tolika makrovat.
Chces aby hraci kteri jiz hrali par let hrali i dale? Zacni questbookem*. Udelej dungy kde bude o wipu zalezet skill a ne to jestli nekdo slap tamhle kdesi v pivi invisible past zrovna na nejakyho moba a treba by i lidi vzali do takovyho dungu topko, protoze budou vedet ze kdyz umrou, tak na vlastni lamerinu a ne na random spawn/lag/paralyzu/angela atd. Udelej alespon final "bosse" takove, jako ma sorc. Odstran poison, koukat v hidu na to jak mob umira sam, to ma bejt jako wtf co ?
*nevim jak momentalni qbook funguje, ale na 51a by se dal exp system naskriptovat snadno
just do it :p
-
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
A kdo to všechno udělá?

- Hoghar
- Inkless
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych konecne dal ten reward, uz na nej cekam 7 let a furt nic
Ja bych teda do dungu balik penez nebral, lag - hex, save - lag hex apod. Ale to uz je tak nejak nazor "ze zahrobi".

Ja bych teda do dungu balik penez nebral, lag - hex, save - lag hex apod. Ale to uz je tak nejak nazor "ze zahrobi".
Acarus píše:Diky vsem za poskytnuta data.
Z dat sem chtel ziskat priblizne informace o vecech uvedenych. Ono na otevrenem trhu bez naseho zasahu pri tvoreni cen samotnymi hraci, kdy my jen zlehka muzeme pomoci vstupu je korigovat, se pak da tezko cokoliv regulovat.
Ja mam nake predstavy kolik by co melo stat, pak je tu to ze to neco stoji a je nekdo ochotnej za to nabidnout, a popripade kolik je on sam ochotnej nabidnout za danou vec.
Jinak bylo to zlehka taky kuli tomu, ze planuju do Doomu dat vendory, kde za penize si budeme moct nakoupit poklad. (Odliv penez zlehka). Ceny nebudou rovny trhovym cenam, ale budou odrazet i riziko spojene s tim, ze ty penize musite nest dungem.
Napr konkretne. bych to videl. Random zbran (pouzitelna) 50k popripade platy random. a tak podobne.
Hoghar, Divine Hefaistos (CoNT)
Elminster (Chaos Warriors)
Elminster (Chaos Warriors)
- Inkvizitor Dan
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Ta hodnota veci je prilis relativni a individualni. Nemuzu jednoznacne rict jakou pro me ma co hodnotu. Zalezi na situaci a to ze opravdu hodne. Kolikrat ma pro cloveka vetsi hodnotu neco co momentalne potrebuje a diky nejaky nahode to treba nemuze sehnat, nez neco co ma normalne 3x vetsi hodnotu, ale ma toho plnou rit protoze si to umi sehnat, nebo toho ma zrovna dost.
professional mindfucker
Kdo ze sebe ucini zvire, zbavi se bolesti clovecenstvi. - Dr. Johnson
Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Kdo ze sebe ucini zvire, zbavi se bolesti clovecenstvi. - Dr. Johnson
Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
- King
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
kdyz ti to tak vadi ze bude vseho moc tak s tim zacni neco delat mily ekonomiku vem dalsi kamarady a dete parkrat do despu 4-5 a uvidis ze vecí ubyde a az nebudete met vubec nic tak si to kupte od hracu na trhu... bude z tebe Novy robin hooodRetromancer píše:"topka" si sháněj kucí, co už maj spotřebáku plnou banku a pro které je spotřebák +9 a +25. Teď se drobet pohnulo s dostupností obyčejné výbavy v low dungách (fajn lock pokládky na konci) a tak ohromnej boom jako už vzpomínané magic coiny z toho zatím nebyl. Ale je to spíš způsbené časem, než tím, že by se nejednalo o radikální krok - ceny +9 jednoruček už padly i na vývěsce hoodně nízko, obouručky zatím ještě drží, protože si je někteří hráči stále kupují do zásoby. Za pár měsíců tak aktivní dungové činnosti, jaká je teď, to ale spadne taky.
Do oběhu naskákaly nové typy zbrojí, srovnatelné s mythem > další pifka je zjednodušení miningu. Takže ceny zbrojí taky o něco spadnou. Myslím, že doba, kdy nebude proč brečet při výlehu se blíží, protože všeho bude dost. Drahé budou leda ty adamantia a topka, ale jelikož jsou vážně celkem k prdu, nebude to vážný problém.
Kdo to odnese? Asi nikdo - je celkem zřejmé, že DP už dlouhá léta směřuje k tomu, aby každý mohl všude, aby na nic nebylo třeba "makat" roky (snad krom měst a hradů) a asi je to dobře, protože je to úprava, kterou dnešní mladá krev chce - ostatně je to vidět na oblibě nejmenovaných easy mmorpg.
Není třeba se mračit, doby interních maker jsou dávno pryč, za ručně vymakanej GM skill už taky nejsou domečky, holt - pokrok.
Hunter:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
Acarus:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
Acarus:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
- King
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
jojo přesne proto sem přestal ja osobne do despu nosit topko protoze aby kdyz slapnu spatne vyskocila past co me i kdyz kolem nikdo neni ja sem v hidu detekla vyzrala manu stamku pak flusla to je opravdu špice DP past ktere se muzes jen zasmat ... nebo aby za mnou lsn bezelo pres pul despu 4 i kdyz kolem me je dalsich 10 klamaku ... je taky postavene na hlavuWizzy píše:
Udelej dungy kde bude o wipu zalezet skill a ne to jestli nekdo slap tamhle kdesi v pivi invisible past zrovna na nejakyho moba a treba by i lidi vzali do takovyho dungu topko, protoze budou vedet ze kdyz umrou, tak na vlastni lamerinu a ne na random spawn/lag/paralyzu/angela atd.

Hunter:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
-
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
Nepsal jsem, že mi to vadí. Jen, že to tak jeKing píše:kdyz ti to tak vadi ze bude vseho moc tak s tim zacni neco delat mily ekonomiku vem dalsi kamarady a dete parkrat do despu 4-5 a uvidis ze vecí ubyde a az nebudete met vubec nic tak si to kupte od hracu na trhu... bude z tebe Novy robin hoood

-
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
2Acarus...Covece zkus se jeste na zaver zeptat lidi na itemy, jejichz ceny, by vubec nemeli nabyvat hodnot, jakych nabyvaji. Je to vetsinou jejich temer nulovym dropem v prirode. Teda od te doby co se naposledy drop upravoval (Uz je to dlouho). Predpokladam, ze te mozna par veci, a myslim ze nejen tebe, dost prekvapi.
Zdar
2Dave Lister: Zakon nabidky a poptavky je jen jeden a plati vsude, jak ve hre, tak v realnem zivote. Copak v te hre myslis jinak? Ani nahodou.
2Rainbow: Je hezke, ze zacinas uvazovat na necim, co se zrovna ucis, ale musim rict, ze i kdyz jako expert na ekonomii nejsem, tak si nektere pojmy asi vykladas zkreslene.
Dle meho nazoru nemuzes srovnavat +25 brnka, ktera padaji vsude, s TOPkama. Nejsou to plnohodnotne substituty.
Resit cenu v navaznosti na mnozstvi, byt se ti to muze zdat presvedcive, tak je to velmi kratkozrake. Kde jsi zapomnel na svuj zminovany zakon poptavky a nabidky? V tvem pripade by nabidka musela pokryt poptavku a to se tu nikdy nestane. Tady by sotva sla cena topek dolu, i kdyby se jejich pocet zdvojnasobil.
Ale neber si to nijak moc k srdci, nikdo neni dokonaly a ja taky ne. Hodne zdaru do studia.
Zdar
2Dave Lister: Zakon nabidky a poptavky je jen jeden a plati vsude, jak ve hre, tak v realnem zivote. Copak v te hre myslis jinak? Ani nahodou.
2Rainbow: Je hezke, ze zacinas uvazovat na necim, co se zrovna ucis, ale musim rict, ze i kdyz jako expert na ekonomii nejsem, tak si nektere pojmy asi vykladas zkreslene.
Dle meho nazoru nemuzes srovnavat +25 brnka, ktera padaji vsude, s TOPkama. Nejsou to plnohodnotne substituty.
Resit cenu v navaznosti na mnozstvi, byt se ti to muze zdat presvedcive, tak je to velmi kratkozrake. Kde jsi zapomnel na svuj zminovany zakon poptavky a nabidky? V tvem pripade by nabidka musela pokryt poptavku a to se tu nikdy nestane. Tady by sotva sla cena topek dolu, i kdyby se jejich pocet zdvojnasobil.
Ale neber si to nijak moc k srdci, nikdo neni dokonaly a ja taky ne. Hodne zdaru do studia.
Před časem někdo napsal v souvislosti s fenixem "Ať žije ultima hra mladých programátorů", v téhle souvislosti mě napadá: Ať žije Ultima hra mladých ekonomů.
(/joke)

„Každý člověk žije z práce, ale ne každý ze své.“ (Oldřich Fišer )
-
- Book Snake
- Kontaktovat uživatele:
Wizzi budeš updatovat svůj "dp ceník" 

staci kdyz mi nekdo napise co je uz neplatny a jaka je soucasna cena a npMarcus De Raven píše:Wizzi budeš updatovat svůj "dp ceník" :?: