Battlefield 1942

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Enquea
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enquea »

Oximus píše:Eh.. ja snad nemam legalni ani jeden bajt v pocitaci, a take se za to nestydim. Kdyz je neco volne ke stazeni (a ano, warez a torrenty k tomu pocitam) tak si to stahnu i kdyz vim ze je to ve sve podstate kradez.. To ty penize radeji investuju do veci, ktere tak jednoduse neziskam :] Vim ze je to bezohledny k trhu, programatum a tak vubec, ale nezajima me to, nebudu idiot a nebudu platit ja_nevim_kolik tisic za photoshop kdyz ho mam za hodinu cekani zadarmo..
Mozna az nekdy vytvoris neco, co te stalo naky usili a nekdo ti z toho udela verejnou vec a pripravi te o zisk z toho, tak zmenis nazor... Vyuzivani ilegalniho softu, filmu, hudby atd. je stejny jak vyuzivat neci know how bez jeho souhlasu... neublizis mu tim primo, nic mu v podstate nevezmes a sam si pomuzes, proto je to tak snadny.

Vemte si malej priklad: Ses ve velkoobchode, v regalu je krabice s Photoshopem, obchod nema zadny zabezpeceni, ostraha je nizka, je velka pravdepodobnost, ze si te nikdo nevsimne... vsal bys tu krabici z regalu strcil si ji pod bundu a vysel s ni ven? Pravdepodobne ne, protoze bys citil ze beres neco, co ti nepatri.... ALE HLAVNE, ZE TO BERES OD NEKUD. A ted jakej je v tom rozdil, pripojis se na torrent a stahujes... taky si beres neco co ti nepatri, ale netizi te to, protoze nevnimas ze to beres od nekud kde po tom zustane prazdny misto... a ono taky nezustane, ale jakej je v tom rozdil, kolik myslis ze je vyrobni cena krabice, navodu a par DVD se softem? Protoze to je cena ty diry v regalu co tam zustane po ty krabici, ktera ovsem v lidskym mysleni znamena tolik ze tam si to nevezmes a na netu to stahnes.
"There's no real life, just afk" - Citat od kamarad
I cesta muze byt cil...

Order - Who are you?
Chaos -What do you want?
Oximus
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Oximus »

Enquea píše:
Oximus píše:.....
Mozna az nekdy vytvoris neco, co te stalo naky usili a nekdo ti z toho udela verejnou vec a pripravi te o zisk z toho, tak zmenis nazor... Vyuzivani ilegalniho softu, filmu, hudby atd. je stejny jak vyuzivat neci know how bez jeho souhlasu... neublizis mu tim primo, nic mu v podstate nevezmes a sam si pomuzes, proto je to tak snadny.
Ale to me nezajima, pro me je podstatny jen to ze za to nemusim platit, ne ze nekdo bude mit mensi vydelek. Proboha lidi, nesnazte se vypadat ze vam nejak vic zalezi na tom jestli napr. gigant Mrkfo$oft bude mit obrat o par tisic vyssi, nebo jestli budete mit funkcni pocitac s nainstalovanym OS. Dnesni svet je nastaven tak, ze ten je kdo cestny tak je na tom hur nez ten ktery je sobec.. Ja tedy radeji budu sobec.
V dnesni dobe vysokorychlostniho netu tohleto tak dela snad kazdy komu se nechce(/nebo na to jednoduse nema) platit imho predrazenou cenu za licenci softwaru..
Mimochodem, mam takovy pocit ze v dnesni dobe se toto castecne osetruje napriklad tim, ze se filmy pribaluji k novinam.

A na zbytek postu odpovidat nebudu, nemam cas na moralisticky reci, a ani me nejak moc nezajimaji vzhledem k tomu co jsem napsal nahore ;]
Duffy
Moucha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duffy »

Oximus píše:Dnesni svet je nastaven tak, ze ten je kdo cestny tak je na tom hur nez ten ktery je sobec..
Na tohle jsi přišel jak? Nic jsi ještě nedokázal?
Já se mám naprosto fajn a nemám pocit, že bych byl sobec. Stačí jen, něco umět a umět to líp, než ostatní. An ebo mít kliku.
podpis
Legend Of Pain
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od Legend Of Pain »

Mozete mi prosim vysvetlit ako sa z takehoto topicu mohla stat diskuzia o legalnych softweroch ? Este dojde hunter a a zacne pisat o politike jee :twisted:
clear brainwashing
dNb prezents
Oximus
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Oximus »

Duffy píše:
Oximus píše:Dnesni svet je nastaven tak, ze ten je kdo cestny tak je na tom hur nez ten ktery je sobec..
Na tohle jsi přišel jak? Nic jsi ještě nedokázal?
Já se mám naprosto fajn a nemám pocit, že bych byl sobec. Stačí jen, něco umět a umět to líp, než ostatní. An ebo mít kliku.
Budeme tady v topicu o BF42 polemizovat o moralce dnesnich lidi ? ;P
Hlouposti, hlouposti.. Lidi jsou proste svine [zvlast ve vetsich mestech se to da pozorovat.. Ku prikladu v praze kdyz hodis drzku v metru tak ti tu ruku nikdo nenabidne aby ses zvedl.. spis te jeste kopnou ;] ] ktery nevahaji ani sekundu v rozhodovanim jestli se budes mit dobre ty nebo oni.. A ano, musis neco umet lip nez ostatni, ale to uz take dnes nestaci, potrebujes i ostre lokty ;]
Duffy
Moucha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duffy »

Oxime, Oxime, ty ublíženej panáčku :roll:
podpis
Enquea
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enquea »

Oximus píše:
Enquea píše:
Oximus píše:.....
Ale to me nezajima, pro me je podstatny jen to ze za to nemusim platit, ne ze nekdo bude mit mensi vydelek. Proboha lidi, nesnazte se vypadat ze vam nejak vic zalezi na tom jestli napr. gigant Mrkfo$oft bude mit obrat o par tisic vyssi, nebo jestli budete mit funkcni pocitac s nainstalovanym OS. Dnesni svet je nastaven tak, ze ten je kdo cestny tak je na tom hur nez ten ktery je sobec.. Ja tedy radeji budu sobec.
V dnesni dobe vysokorychlostniho netu tohleto tak dela snad kazdy komu se nechce(/nebo na to jednoduse nema) platit imho predrazenou cenu za licenci softwaru..
Mimochodem, mam takovy pocit ze v dnesni dobe se toto castecne osetruje napriklad tim, ze se filmy pribaluji k novinam.

A na zbytek postu odpovidat nebudu, nemam cas na moralisticky reci, a ani me nejak moc nezajimaji vzhledem k tomu co jsem napsal nahore ;]
Mozna te to nezajima, ale je to vzorec tvyho chovani, vzdyt jsi jen potvrdil co jsem napsal a jeste se vymlouvas (omlouvas) ze to tak je... Proc mas takovou potrebu vsechno poprit, ikdyz tim vlasnte vyjadris souhlas?
I cesta muze byt cil...

Order - Who are you?
Chaos -What do you want?
Oximus
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Oximus »

Kde se na neco vymlouvam nebo sve chovani omlouvam ? To mi rekni.. Ja jen oduvodnuji :] A jeste duvod proc bych omlouval neco co je pro me naprosto logicke -> Nebo by ti snad prislo normalni jit do obchodu utratit sve tezce vydelane penize za rohliky kdyz je vedle rozdavaji zadarmo (i za cenu toho ze ty rohliky jsou kradene z toho obchodu?) ? Me tedy ne.
A ano, vsak ano, vcelku jsem s tebou souhlasil, ale take jsem to doplnil o informaci ze to dela vesmes kazdy, a ze nevim proc bych mel byt zrovna ja ten blbej a platit za veci, ktere muzu mit jednoduse zadarmo.. ;]
Enquea
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enquea »

Oximus píše:Kde se na neco vymlouvam nebo sve chovani omlouvam ? To mi rekni..
odpovedel sis v jednom postu
Oximus píše:dela vesmes kazdy, a ze nevim proc bych mel byt zrovna ja ten blbej a platit za veci, ktere muzu mit jednoduse zadarmo.. ;]
I cesta muze byt cil...

Order - Who are you?
Chaos -What do you want?
Oximus
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Oximus »

Pro nekoho vymluva, pro jineho vysvetleni.. Jak jednoducha to hra se slovicky, ze ?
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Oximus píše:Kde se na neco vymlouvam nebo sve chovani omlouvam ? To mi rekni.. Ja jen oduvodnuji :] A jeste duvod proc bych omlouval neco co je pro me naprosto logicke -> Nebo by ti snad prislo normalni jit do obchodu utratit sve tezce vydelane penize za rohliky kdyz je vedle rozdavaji zadarmo (i za cenu toho ze ty rohliky jsou kradene z toho obchodu?) ? Me tedy ne.
A ano, vsak ano, vcelku jsem s tebou souhlasil, ale take jsem to doplnil o informaci ze to dela vesmes kazdy, a ze nevim proc bych mel byt zrovna ja ten blbej a platit za veci, ktere muzu mit jednoduse zadarmo.. ;]
Jenze kdyby nebylo tech podle tebe blbejch/nenormalnich lidi, kteri si ten soft/rohlik koupi, tak nikdo nebude tak blbej aby ho vyrabel a zadnej soft/rohlik nebude, tudiz nebude co krast. V zasade parazitujeme na systemu, ktery plati svyma penezma jini. Takze se muzes jen modlit aby to co si myslis ze dela vesmes kazdy, kazdy ve skutecnosti nedelal.

Ja to resim moralnim kompromisem: kupuju si jen hry/filmy, ktery povazuju za opravdu kvalitni: 1) mam dobrej pocit ze mam originalku 2) svou malou troskou do mlyna podporuju tvurce.

Jen tak mimochodem, s takovymhle rozsirenym pristupem ve spolecnosti jaky tady predvadi Oximus nechapu ze se nekdo muze jeste divit, ze napr. lidi hromadne zneuzivaj socialni davky apod. Prece nebudou tak blby aby makali, kdyz jim ty "rohliky" nabizej zadarmo, ze?
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."

http://www.panslabyrinth.com/
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Ahoj Oxime,

(*) nedávno. Nastoupil jsem v do metra a sedl si. Naproti mě bylo místo, na které se pomaličku přesunoval nějaký starší pán. Než to ovšem stihl, tak se metro rozjelo, cuklo a pán už letěl na zem. Než však stihl dopadnout, tak ho držely troje ruce a pomáhaly mu se posadit.

Jen takový příklad, ale obecně mám zkušenosti pozitivní, nikoliv takové, které by odpovídaly těm obecným kecům, co jsou teďka mezi některými lidmi moderní.

(*) Když chodím nakupovat do některých obchoďáků, tak se mi nezřídka stane, že mě osloví nějaký člověk a nabízí mi tu "Adydas voňafku za stopade". Každému, kdo se nenarodil včera, je jasné, že ona voňavka byla zakoupena za pět prstů v tomto supermarketu a že její cena tam bude daleko vyšší. No zatím se mi ještě nikdy nestalo, že bych vánoční deodoranty a kosmetiku nakupoval za poloviční cenu u nich, raději ji stejně koupím za full z obchodu. A mám ten pocit, že jsem ještě nikdy neviděl někoho, kdo by se u nich zastavil a vykupoval to. Ano, asi takoví lidé jsou, jinak by to ti vykukové nezkoušeli, ale imho jich opět nebude devět z deseti.

(*) Suma sumárum, neřekl bych, že to dělá vesměs každý. Naopak mám pocit a zkušenost, že mnoho lidí už se snaží krást co nejmíň (s ohledem na svoje možnosti).

Jak tu kdosi psal - nebejt těch "blbejch" co si ten sw zaplatěj a nekradou všechno co není přivázaný, tak nemáš co brát "zadarmo".
Nexios
Raegann
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raegann »

Zajimalo by me, kdo z vas donatoval Originu za nekolikalete hrani Ultimy Online. Server je free, ale tu hru taky nekdo musel vytvaret, jak rikate. Tim, ze vsichni stahnete trial a hrajete na free se dopoustite prakticky z hlediska etiky (nikoliv prava) toho samyho, jako kdyz si proste stahnete plnou hru/ film. Tu hru jako takovou vyuzivate zadarmo, nekteri za ni plati a tvurci Ultimy Online od vas nikdy neuvidi ani floka, pritom vyuzivate jejich produkt nekteri i nekolik let. Co na tom, ze nedelate nic nelegalniho, vysledek je totiz stejny, jako byste ukradli neco jinyho (tedy pokud skutecne chapete kradez jako - dostanu produkt a nezaplatim). Pokrivena logika nebo vam to proste nesedi? Ale je to tak, pokud chcete moralku, dotahnete to do konce a platte za to, co vyuzivate a co udelal nekdo jiny s vynalozenim nemaleho usili (a dalsim vynakladanim usili na updaty apod.).
A vubec, kdo z vas donatoval kdy za open source a kdo z vas pravidelne prechazi tlacitko donate bez povsimnuti.. Protoze warez je jen dalsi moznost, stejne jako open source. Vysledek a umysl je totozny - vy pouzivate a neplatite, jen v jednom pripade dojde k poruseni zakona a v druhem pripade dojde k poruseni moralky (kterou ste si tady stanovili prave vy). Zakon a moralka jsou dve odlisne veci, takze pokud tu nekomu vytykate nezakonne jednani, nevytykejte mu moralku, protoze sami to s nejvetsi pravdepodobnosti nemate dotazeny do konce. Odpovedi na nezakonne jednani nejsou tyhle reci, ale upozorneni patricnych organu a volani po pravni naprave. To, ze vas nikdo nenuti platit jeste neznamena, ze vyuzivani daneho produktu zadarmo je moralni. Znamena to pouze to, ze pro vase nemoralni chovani musite prekrocit mene technickych prekazek nebo zadne. Brat si rohliky - ktere nekdo ukradl - zadarmo je to same, jako jit do obchodu a brat si tam rohliky, ktere jsou zadarmo legalne.
Without [u]me[/u] it's just [u]Aweso[/u].
Take my Life and paint it Black Until I'm sleeping
And my Promise, I take it back So please stop creeping
http://last.fm/user/Raegann
Inkvizitor Dan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Inkvizitor Dan »

Hunter píše:(*) Když chodím nakupovat do některých obchoďáků, tak se mi nezřídka stane, že mě osloví nějaký člověk a nabízí mi tu "Adydas voňafku za stopade". Každému, kdo se nenarodil včera, je jasné, že ona voňavka byla zakoupena za pět prstů v tomto supermarketu a že její cena tam bude daleko vyšší. No zatím se mi ještě nikdy nestalo, že bych vánoční deodoranty a kosmetiku nakupoval za poloviční cenu u nich, raději ji stejně koupím za full z obchodu. A mám ten pocit, že jsem ještě nikdy neviděl někoho, kdo by se u nich zastavil a vykupoval to. Ano, asi takoví lidé jsou, jinak by to ti vykukové nezkoušeli, ale imho jich opět nebude devět z deseti.
Jn potvrzuju, ze takovy lidi sou... kdyz sem pracoval v kasinu tak tam chodili hrat cigani a parkrat sem si od nich koupil nakou corku za dobrou cenu...proste jsem neodolal nebidce... kdyz se mi neco hodilo a cigani mi to nabizeli zabaleny za tretinovou cenu - no neber to.
Kazdopadne co se Oxima tyce tak mate pravdu, bo nebejt dostatku hlupejch lidi co za ten soft ty tezky prachy utratej tak my nemame co corovat. Dycky musi bejt v tehle vecech naka rovnovaha.
professional mindfucker
Kdo ze sebe ucini zvire, zbavi se bolesti clovecenstvi. - Dr. Johnson

Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Brat si rohliky - ktere nekdo ukradl - zadarmo je to same, jako jit do obchodu a brat si tam rohliky, ktere jsou zadarmo legalne.
Právěže naopak. Brát si kradené rohhlíky zadarmo je to samé, jako je krást. Akorát tak činíš přes prostředníka. Jediný rozdíl tam je v tom, jestli tento kradl na tvůj podnět, nebo ne. Ale krádež je to pořád. Jedině pokud jsi o tom, že jsou ty rohlíky kradené nevěděl a myslel sis, že někdo skutečně napekl rohlíky a pak je náhodou rozdává z igelitek na hlaváku zdarma. To by byl asi jedině něco trochu jiného. Ovšem pak se dá ještě hodne úspěšně pochybovat o tvé soudnosti.

Jinak nechápu, proč si myslíš, že nedonatování opensource je nemorální. Někdo takový program vytváří a nepočítá se ziskem. Vytváří ho na vlastní náklady. A dává pouze lidem jednoduchou možnost (než kdyby ho museli sami nějak hledat a strkat mu peníze) jedním kliknutím mu poslat nějakej reward. Což ofc hodně lidí udělá, hodně zase ne. Ovšem kdyby si autor svou práci cenil na přímou odměnu, tak svojí distribuci zpoplatní. Což může. Že to nedělá znamená, že sám dává "zákazníkům" možnost si vybrat, zdali zaplatí, nebo nezaplatí. A proto na tom nevidím nic nemorálního.

U sw je obecně problém hlavně v tom, že se věc nekrade stylem "věc A vemu člověku1 a poté již člověk1 věc A nemá" nýbrž stylem "človek2 ukradne věc B člověku3 a najednou mají věc B oba". Proto to hodně lidí nevidí jako problém. On to jistě je rozdíl. A to veliký. Pořád to ovšem neznamená, že by se to mělo takhle dělat. Logicky totiž, již po xté - kdyby za to neplatil nikdo, tak plno věcí nikdo nebude vytvářet a tedy plno lidí nebude mít CO "kopírovat a stahovat". A tedy ti, co za takové věci platí, tak platí víc (mimojiné i) proto, aby si to mohlo x dalších lidí ukrást.

Na DP nemám špatný pocit z toho, že jsem nikdy nic neposlal na provoz serveru. Lidé co ho provozují to dělají sami ze svého rozhodnutí s tím, že počítají s tím, že žádné peníze nedostanou. Jistě chápu, že existují určité náklady na provoz serveru, ale to je opět rozhodnutí těch, co se o server starají a nabízejí ho zdarma. Pravdou budiž, že hrávat ještě, tak bych asi i klidně něco poslal. To by pro mě ovšem pořád neznamenalo, že ten, kdo nic neposlal, tak tady hraje "nemorálně". Ne, pouze si vybral jednu z možností, které mu správci tohoto projektu nabízejí.
Nexios
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Raegann píše:Zajimalo by me, kdo z vas donatoval Originu za nekolikalete hrani Ultimy Online. Server je free, ale tu hru taky nekdo musel vytvaret, jak rikate.
Ja mam originalku UO normalne zakoupenou v obchode.
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."

http://www.panslabyrinth.com/
Inkvizitor Dan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Raegann píše:Zajimalo by me, kdo z vas donatoval Originu za nekolikalete hrani Ultimy Online. Server je free, ale tu hru taky nekdo musel vytvaret, jak rikate. Tim, ze vsichni stahnete trial a hrajete na free se dopoustite prakticky z hlediska etiky (nikoliv prava) toho samyho, jako kdyz si proste stahnete plnou hru/ film. Tu hru jako takovou vyuzivate zadarmo, nekteri za ni plati a tvurci Ultimy Online od vas nikdy neuvidi ani floka, pritom vyuzivate jejich produkt nekteri i nekolik let. Co na tom, ze nedelate nic nelegalniho, vysledek je totiz stejny, jako byste ukradli neco jinyho (tedy pokud skutecne chapete kradez jako - dostanu produkt a nezaplatim). Pokrivena logika nebo vam to proste nesedi? Ale je to tak, pokud chcete moralku, dotahnete to do konce a platte za to, co vyuzivate a co udelal nekdo jiny s vynalozenim nemaleho usili (a dalsim vynakladanim usili na updaty apod.).
A vubec, kdo z vas donatoval kdy za open source a kdo z vas pravidelne prechazi tlacitko donate bez povsimnuti.. Protoze warez je jen dalsi moznost, stejne jako open source. Vysledek a umysl je totozny - vy pouzivate a neplatite, jen v jednom pripade dojde k poruseni zakona a v druhem pripade dojde k poruseni moralky (kterou ste si tady stanovili prave vy). Zakon a moralka jsou dve odlisne veci, takze pokud tu nekomu vytykate nezakonne jednani, nevytykejte mu moralku, protoze sami to s nejvetsi pravdepodobnosti nemate dotazeny do konce. Odpovedi na nezakonne jednani nejsou tyhle reci, ale upozorneni patricnych organu a volani po pravni naprave. To, ze vas nikdo nenuti platit jeste neznamena, ze vyuzivani daneho produktu zadarmo je moralni. Znamena to pouze to, ze pro vase nemoralni chovani musite prekrocit mene technickych prekazek nebo zadne. Brat si rohliky - ktere nekdo ukradl - zadarmo je to same, jako jit do obchodu a brat si tam rohliky, ktere jsou zadarmo legalne.
K tomuhle postu bych citoval Maru ale nechce se mi to hledat... Sem sice corka, ale ve chvili kdy by se cena softu srovnala s nasima vyplatama bych z principu zrovna na ty opensource veci aspon trochu prispel a mozna nejen na opensource ale i na vic veci ktery vuzivam zadarmo a nekdo si s tim dal to usili, ale je to pri financni situaci prumerneho pracujiciho cloveka u nas tohle mozny? NENI, proto tady funguje mezi lidma tahle pokrivena logika, protoze neni ve financich moznostech vetsiny lidi tento svuj moralni ''dluh'' nekde splatit, ptoto takove deformovane vnimani cele situace....
Verim, ze v jinejch statech (napr. Belgie, Svedsko) kde je zivotni uroven uplne na jinym lvlu nez tady. By meli lide na tuto problematiku podtatne jiny nazory nez je tady bezny.
professional mindfucker

Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Inkvizitor Dan píše:.. ale je to pri financni situaci prumerneho pracujiciho cloveka u nas tohle mozny? NENI, proto tady funguje mezi lidma tahle pokrivena logika, protoze neni ve financich moznostech vetsiny lidi tento svuj moralni ''dluh'' nekde splatit, proto takove deformovane vnimani cele situace....

Verim, ze v jinejch statech (napr. Belgie, Svedsko) kde je zivotni uroven uplne na jinym lvlu nez tady, by meli lide na tuto problematiku podstatne jiny nazory nez jsou tady bezny.
No tak toto bych chtěl vypíchnout. Hezky napsáno.
Nexios
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Hunter píše:
Inkvizitor Dan píše:.. ale je to pri financni situaci prumerneho pracujiciho cloveka u nas tohle mozny? NENI, proto tady funguje mezi lidma tahle pokrivena logika, protoze neni ve financich moznostech vetsiny lidi tento svuj moralni ''dluh'' nekde splatit, proto takove deformovane vnimani cele situace....

Verim, ze v jinejch statech (napr. Belgie, Svedsko) kde je zivotni uroven uplne na jinym lvlu nez tady, by meli lide na tuto problematiku podstatne jiny nazory nez jsou tady bezny.
No tak toto bych chtěl vypíchnout. Hezky napsáno.
Aaaa ta citace je zde
Mara z Acoma píše:Ja myslim, ze trend byt hrdy na to ze jsem pirat a ze stahuju zadarmo prejde, az se u nas srovnaji ceny beznych softwaru s vyplatama...
Nexios
Inkvizitor Dan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Jeste pridam citaci sveho kamarada programatora/webdesignera: Doprdele! Ja se na to vy.... . Jdu delat do zahranici, tady travim polovinu pracovni doby bustlenim vseho na IE 6 , protoze tu nidko nema ani legalni windows...
professional mindfucker

Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Odpovědět