Schonny, Luxian, Sulik, .. píše:Kdyby lidi prekonali lenost, nekaslali se na volby a sli volit alespon nejakou malou stranu, tak jedna z nich casem prorazi a do politiky prijde nejaka nova krev.
Ze které se stejně postupem času stane stejně stará krev, jako je tam teď. A bude se na ní jen nadávat, protože se budou chovat stejně, jako dnešní velké strany.
Tohle není o tom, že kdyby těch 60% co volit nešlo, dalo hlas
http://www.cibulka.net, tak že by se něco změnilo. Protože nezměnilo. Všichni jsou "jiní, noví, skvělí, s nápadem, poctiví, .." jen do té doby, dokud mají ve volbách blabla 0,897%.
Oxiumus: Až vyrosteš, tak jdi do politiky. A předveď se, jak TY budeš jinej, pokud by ses dostal do nějakého, alespoň trochu placeného, křesla.
Ono všichni jenom nadávaj, nadávaj .. a jsou nejpoctivější a byli by úplně nejjinější .. ale jakmile se někdo novej dostane do křesla, tak se z něj stane naprosto to samý, co z ostatních kolem něj. Nevím, mě nepříjde až tak překvapivé, že se lidi držej koryta. Nevím teda jak vám. Každopádně, já rozdíly vidím .. čili si myslím, že to jedno není.
ODSka není dokonalá, a to ani z legrace - například zrovna ty privatizace mě štvou a to tak, že hodně. Pravou ale budiž, že pokud se k moci dostanou po volbách socani, tak to bude akorat obrovská brzda. Zrušej všechno co bylo započato a to jen proto, že většina lidí je tak úžasně krátkozraká. ČSSD napíše: "prosperitu a více peněz pro každého + zrušíme poplatky, zavedeme opět vysoké a nekontrolované dávky!" a maj vyhrané volby. To, že jejich voličům prostě nepříjde divné, že znenadání se teda VŠEM přidá a to tím, že se zruší příjmy státu/institucí .. čili se vlastně bude jen dávat a nikde brát. Zajímavá taktika, škoda, že mi to nefunguje doma .. že by se po tom, co někomu dám stovku, další dvoustovka zčistajasna zjevila u mě na stole. Asi prostě ještě do těch mechanismů dost nevidím :/