Scripty změny modelů monster
Scripty změny modelů monster
zdravím,
o co jde:
většina lidí asi dávno ví, že je možné scriptem změnit modely monster na jiné (standardně ptáčky a hady na nějaké větší monstra abyste je viděli snáz). Protože tento script dělá něco co obyčejný klient nezvládne tak je jeho použití proti pravidlům. Je to ale stejné jako například nízké zdi, ale ty jsou také jsou věcí jen klienta a dokázat jdou jen ze screenu který hráč někde zveřejní. Nízké zdi používají všichni (včetně GM - viz facebook). Ale oficiálně jsou upravy verdat taky proti pravidlům (žádné vyjímky nejsou a to ani třeba jinak barevný bágl).
Tohle bylo dycky neoficiální pokud někdo takový script měl tak to tutlal, ke mě se nic podobného doted nedostalo. To už ale neplatí a takový script si může kdokoliv stáhnout. Když to někdo používá, nejde to zjistit a dokázat. Hráči co to používají jsou pak bez postihu zvýhodnění proti těm, kteří chtějí hrát podle pravidel....
Myslím že by stálo za to se tomu věnovat a třeba nahradit malé hady a ptáčky většími at script žádnou výhodu nedává... nebo kašlat a neřešit jako nízké zdi?
o co jde:
většina lidí asi dávno ví, že je možné scriptem změnit modely monster na jiné (standardně ptáčky a hady na nějaké větší monstra abyste je viděli snáz). Protože tento script dělá něco co obyčejný klient nezvládne tak je jeho použití proti pravidlům. Je to ale stejné jako například nízké zdi, ale ty jsou také jsou věcí jen klienta a dokázat jdou jen ze screenu který hráč někde zveřejní. Nízké zdi používají všichni (včetně GM - viz facebook). Ale oficiálně jsou upravy verdat taky proti pravidlům (žádné vyjímky nejsou a to ani třeba jinak barevný bágl).
Tohle bylo dycky neoficiální pokud někdo takový script měl tak to tutlal, ke mě se nic podobného doted nedostalo. To už ale neplatí a takový script si může kdokoliv stáhnout. Když to někdo používá, nejde to zjistit a dokázat. Hráči co to používají jsou pak bez postihu zvýhodnění proti těm, kteří chtějí hrát podle pravidel....
Myslím že by stálo za to se tomu věnovat a třeba nahradit malé hady a ptáčky většími at script žádnou výhodu nedává... nebo kašlat a neřešit jako nízké zdi?
Re: Scripty změny modelů monster
https://www.darkparadise.cz/Forum/viewt ... 42#p197442
Myslim ze v mem baliku si to muze kdokoliv stahnout v adresari External.
Tak dramaticky, jak to popisujes bych to neresil. Uprime, uplne stejne se mel resit klient 1024x768. GM a nekolik vyvolenych ho pouzivali N let a ostatnim to bylo upreno. Vlastne ho ani pouzit nesmeli, protoze nebyl na stankach v offcialne podporovanych a jeho pouziti by vlastne mohlo byt v rozporu z pravidly.
Osobne zmenu grafiky nepouzivam, ale dokazu si predstavit, ze timto zpusobem se da napsat i script na "zruseni" halucinaci, takze vas to nebude menit atd.
Co te vlastne primelo takovoudle PvM prkontinu resit?
Edit: pokud jde o nazor, tak kdyz nejde o zneuzivani Hrac vs Hrac a nikdo tim neprijde k uhone, tak bych to neresil.
PS2: Spis narovnejte stav tak, ze vsici zpristupnite ty svoje tajne scripty, pak budou mit vschni rovnocenou pozici. Ale podle me vse co se da vyrobit uz mate v mem baliku i to co tam neni popsano a je toho tam hodne ;].
Myslim ze v mem baliku si to muze kdokoliv stahnout v adresari External.
Tak dramaticky, jak to popisujes bych to neresil. Uprime, uplne stejne se mel resit klient 1024x768. GM a nekolik vyvolenych ho pouzivali N let a ostatnim to bylo upreno. Vlastne ho ani pouzit nesmeli, protoze nebyl na stankach v offcialne podporovanych a jeho pouziti by vlastne mohlo byt v rozporu z pravidly.
Osobne zmenu grafiky nepouzivam, ale dokazu si predstavit, ze timto zpusobem se da napsat i script na "zruseni" halucinaci, takze vas to nebude menit atd.
Co te vlastne primelo takovoudle PvM prkontinu resit?
Edit: pokud jde o nazor, tak kdyz nejde o zneuzivani Hrac vs Hrac a nikdo tim neprijde k uhone, tak bych to neresil.
PS2: Spis narovnejte stav tak, ze vsici zpristupnite ty svoje tajne scripty, pak budou mit vschni rovnocenou pozici. Ale podle me vse co se da vyrobit uz mate v mem baliku i to co tam neni popsano a je toho tam hodne ;].
Vitvoril jsem pro tebe specialni verdata kera navrhuji i gm teamu k ymplementaci. Zlepsi to prehled ve hre pro vsechny hrace a lepsy pozytek ze hri.
https://ibb.co/mCKEzd
Jinak by te meli vystavit v Ripleyove muzeu kuriozit.
Fantóm, černá svyně, černokněžnýk.
Tolik gramatických chyb i v tvojí otočené gramatice je o tvé vzdělanosti dostačující.Rycolast píše:Vitvoril jsem pro tebe specialni verdata kera navrhuji i gm teamu k ymplementaci. Zlepsi to prehled ve hre pro vsechny hrace a lepsy pozytek ze hri.

„Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic“
Theodore Roosevelt
Theodore Roosevelt
Ahoj,
opravdu neplánujeme ze všech monster udělat chodící homonkuly stejného typu. Pokud si tomu tak uděláte na svém clientu, je to Vaše volba, ale jakkoliv upravené soubory stažené mimo stránky DP jsou prostě rizikové v tom smyslu, že nevíte co tam kdo dalšího upravil a nemohl Vás tak vystavit problému. Co je mi známo, tak jestli Vám tam běhají kostičky nebo jen démoni, nikdo nezjistí. Taktéž jestli si změníte paletu barev, nebo nízké zdi. Pak si ale můžete říkat, co to tady gmko vymymslelo s invis zdma, zatímco tam ty zdi jsou jen je nevidíte díky upravám ve verdatech.
opravdu neplánujeme ze všech monster udělat chodící homonkuly stejného typu. Pokud si tomu tak uděláte na svém clientu, je to Vaše volba, ale jakkoliv upravené soubory stažené mimo stránky DP jsou prostě rizikové v tom smyslu, že nevíte co tam kdo dalšího upravil a nemohl Vás tak vystavit problému. Co je mi známo, tak jestli Vám tam běhají kostičky nebo jen démoni, nikdo nezjistí. Taktéž jestli si změníte paletu barev, nebo nízké zdi. Pak si ale můžete říkat, co to tady gmko vymymslelo s invis zdma, zatímco tam ty zdi jsou jen je nevidíte díky upravám ve verdatech.
Řeším:page, nájmy, questy, herní záležitosti
NEřeším: hesla, blokované účty, prohřešky
Kontakt: přes stránku na FB nebo PM zde na fóru. Případně Discord
FACEBOOK
YOUTUBE
YOUTUBE
Ano zjistit to nejde, ale to je přesně to, co jsem nikdy nepochopil. Proč tohle někdo dělal, když nízké zdi používají všichni včetně GM (stačí otevřít facebook a pro screen s nízkýma zdma se nemusí chodit moc daleko). Za tímhle logiku prostě nevidím.GM Alois píše: Pak si ale můžete říkat, co to tady gmko vymymslelo s invis zdma, zatímco tam ty zdi jsou jen je nevidíte díky upravám ve verdatech.
Větší monstra byly návrh, ale kllidně jste mohli přijít s nějakým lepším řešením ... říct "řešit to nebudeme ale je to zakázané" není řešení.
Protože jak vidíš vyjádření GM, je to stále oficiálně zakázáno. Když si tyhle scripty zveřejnil objevily se odkazy v naší guildě. Mimochodem, script na karibik by tam taky vůbec neměl být. Je to jail v modrém ...decaleb píše:Co te vlastne primelo takovoudle PvM prkontinu resit?
Opravdu bych nerad viděl, jak někdo dostane za toto trest. Třeba kvůli tomu, že neví že je to zakázané když je stáhne z oficiálního fora DP a dal pak někde screen ze hry. Já jsem radši když se těmhle věcem předchází, než aby se neřešily a pak se potresta nějaký chudák nebo v horších případech půlka serveru... pro mě je to riziko, které v konečném důsledku může jednoho nebo více lidí odradit od hraní (standardní situace: proč jsem byl potrestaný jen já?)
Nevím na co narážíš, žádné tajné scripty nemám, vše jsem už před lety dal na DP forum, navíc je aktualizuju sám nebo na požádání ... dokonce i poslední script na třídění mapek (který jsem si z osobních důvodů nechával) tam je nějaký ten rok.decaleb píše:Spis narovnejte stav tak, ze vsici zpristupnite ty svoje tajne scripty
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Ano raziel má pravdu dal bych si na to bacha protože DP je prolezlé bandou práskačů a udavačů.A lidi co to odnesou chtějí potom hned trest i pro ostatní...vítejte na DP.
A varoval bych před upravou verdat , stává se že lidi pak nevidí pulku pastí , dvěří atd v dungeonech.EP 1 , 2 ....
A varoval bych před upravou verdat , stává se že lidi pak nevidí pulku pastí , dvěří atd v dungeonech.EP 1 , 2 ....
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Obacna vec, nemirici na nikoho konkretne.Raziel píše:Nevím na co narážíš, žádné tajné scripty nemám, vše jsem už před lety dal na DP forum, navíc je aktualizuju sám nebo na požádání ... dokonce i poslední script na třídění mapek (který jsem si z osobních důvodů nechával) tam je nějaký ten rok.
Omlouvam se, ale vetsina z Vas jsou svepravni dospeli lide, pokud pouzivate veci v rozporu z pravidly, nebo nevite co delaji, tak je to Vas nerozum. Vsechny scripty co pouzivate, jsou na Vase vlastni nebezpeci.Raziel píše:Protože jak vidíš vyjádření GM, je to stále oficiálně zakázáno. Když si tyhle scripty zveřejnil objevily se odkazy v naší guildě. Mimochodem, script na karibik by tam taky vůbec neměl být. Je to jail v modrém ...
Opravdu bych nerad viděl, jak někdo dostane za toto trest. Třeba kvůli tomu, že neví že je to zakázané když je stáhne z oficiálního fora DP a dal pak někde screen ze hry. Já jsem radši když se těmhle věcem předchází, než aby se neřešily a pak se potresta nějaký chudák nebo v horších případech půlka serveru... pro mě je to riziko, které v konečném důsledku může jednoho nebo více lidí odradit od hraní (standardní situace: proč jsem byl potrestaný jen já?)
Script na Karibik, je tam a pokud rozumite tomu code dela, tak pochopite ze to zadny script na Karibik neni, takovy ani nejde napsat, podle toho co vim. Ve fene neni podporta pro ODESILANI odpovedi a HEKOVAT tam nejakej jinej paket, bych se neodvazil kdyz nemam dokumentaci a nevim zda to neni napr nejaky GM command. Ale budiz, uz si se stal "Praskacem"

K praskacum a nevim komu jeste, nebo tem lidem typu "UBOZAK", proc ja a oni ne. Je to pouze hra, pokud GM nasloucha takovimto lidem (ja verim ze ne), tak to vypovida vice o tom GM nez o tom cloveku co breci a chce vsechny strhnout sebou.
Uvedomte si visici do jednoho i ty Razieli, pokud je povolen EXTERNI program typu INJECTION nebo PHOENIX, tak naprogramovat na KLIENTOVI lze UI, ktrea bude hrat lip nez vetsina hracu a GM nikdy nepozna ze to neni hrac. Kdyz hrac bude pouze odpovidat na AFK kontrolu. V rozportu z pravidly to nebude. Do doby, nez jsem dal k dizpozici svoji praci na scriptech, si tu podobne veci susnilo par vyvolenych.
Takze ted je stav narovnan, vsici maji moznost vyuzit potencial Phoenixu na plne "koule" a s ROZUMEM to pouzivat.
Jako nevim, pokud nehokoho bavi mit UI script, co cely den beha a neco za nej dela, proc ne. Ani netusim proc by to melo vadit GM teamu, vzdyt EKONOMIKa (kterou titmto ovlivnuje, mezi temi 30 lidmi), je neco co GM neresi, protoze je to vec mezi NAMI HRACI.
Dle meho pohledu je mit zapnute cely den UI scripty O HO**E a radsi budu klikat v dungu, BOHUZEL je to na DP nastaveno tak, ze se UI scriptum nevyhnes... pac potrebujes SUROVINY na EQUIP do dungu.
Ahoj Raziely,
ty ale nic konstruktivního nenavrhuješ. Úprava monster, protože se hráčům nelíbí, není oprávněný požadavek, dle mého. Grafika je taková jaká je, pokud si hráči grafiku upraví do té podoby, která jim vyhovuje, budiž. Ale vzhledem k tomu, že spousta hráčů se v tom nevyzná, případně těmto technickým záležitostem nerozumí (já moc také ne), tak bych jim doporučil, aby hráli s oficiálními soubory, tím nec nepokazí a na hratelnosti se to moc neprojeví, jde opravdu hrát s těmito soubory (já sám sem příklad, i jako hráč sem použil jen pařezů, při zkoušení pvp a nikdy nic jiného nepoužil). Pokud jste si jistí, že nezpůsobíte žádný bordel, tak jak je libo. Je to stejné jako s makry a scripty.
ty ale nic konstruktivního nenavrhuješ. Úprava monster, protože se hráčům nelíbí, není oprávněný požadavek, dle mého. Grafika je taková jaká je, pokud si hráči grafiku upraví do té podoby, která jim vyhovuje, budiž. Ale vzhledem k tomu, že spousta hráčů se v tom nevyzná, případně těmto technickým záležitostem nerozumí (já moc také ne), tak bych jim doporučil, aby hráli s oficiálními soubory, tím nec nepokazí a na hratelnosti se to moc neprojeví, jde opravdu hrát s těmito soubory (já sám sem příklad, i jako hráč sem použil jen pařezů, při zkoušení pvp a nikdy nic jiného nepoužil). Pokud jste si jistí, že nezpůsobíte žádný bordel, tak jak je libo. Je to stejné jako s makry a scripty.
Řeším:page, nájmy, questy, herní záležitosti
FACEBOOK
YOUTUBE
YOUTUBE
Hlavně jsem chtěl zjistit, jak se k tomu stavíte.
Jestli jsem to pochopil správně, tak vám to nevadí a spadá to do kategorie "nepovolené, ale netrestané" jako nízké zdi. Takže s tím není třeba nic dělat.
Stáhnout script a spustit umí každý, kdo používá phoenixe. Tak to je dostupné pro všechny a výhodu nemá nikdo... za mě cajk
Jestli jsem to pochopil správně, tak vám to nevadí a spadá to do kategorie "nepovolené, ale netrestané" jako nízké zdi. Takže s tím není třeba nic dělat.
Stáhnout script a spustit umí každý, kdo používá phoenixe. Tak to je dostupné pro všechny a výhodu nemá nikdo... za mě cajk