na svem klerikovi bych chtel dodelat nekolik skillu (napr. MF, Vet, Ins), ale jsem opravdu znechucen nezmenenymi pravidly AFK. Budte si pro me za me posledni server na svete ktery citi potrebu smerovat svoji energii do neceho jako je AFK kontrola. Ale...
S povolenim dual klienta (tady jsem se sam sebe zeptal, proc specificky dual, nikoliv multi-klient, no ale...), se mi vkrada na mysl jeden velmi konkretni priklad.
Oukej, vsichni se umime vymlouvat a zadonit a cokoliv. Jenze co kdyby jeden muj klient, bezpecne zaparkovany v baraku trenoval skill makrem, a na dualu druha postava aktivne hrala opravdovou hru? Treba dungeon, nebo farmu?Toto pravidlo se vztahuje i na dobu, kdy vám běží makro a "zároveň sledujete TV" či "jste si odskočili".
V takovem pripade preci sleduji hru, a ne ze ne. GM pri "AFK kontrole" preci musi byt schopno dohledat zda z IP afkujiciho hrace neni pripojen jiny, aktivni, ucet. Jaky by byl v takovem pripade postup?Za AFK je taktéž považováno, pokud hráč sice u počítače je, ale není schopen prokázat GM nebo kancléři, že sleduje hru.
Trestem za použití duál clienta je obvykle o třídu přísnější AFK trest pro oba účty a je jako tento dvojitý AFK trest zaznamenán do rejstříku.
A opravdu je to to nezbytne pro tu hrstku hracu co zbyla? Zborili bychom snad ekonomiku nebo spheru?